ATT TÄNKA PÅ
VID KÖP AV
NYA HÖSTSKOR

13 SEPTEMBER 2018 - 10:22

ATT TÄNKA PÅ VID KÖP AV NYA HÖSTSKOR

Det är dags att lägga sandalerna på hyllan. Efter en strålande sommar är vi på dahlin mer än redo för hösten och dess härliga färger.
Höstskor är något gemene man bör införskaffa - det ska vara skor som är bekväma och lätta, men ändå håller dig varm när regn och kyla drar in över landet.
Att inhandla ett par höstskor hos dahlin innebär i mångt och mycket att inhandla en raritet och därför bör man veta hur man ska ta hand om dem på bästa vis.
Idag ger vi dig några värdefulla tips kring skovård.

SKÖTSELRÅD AV HÖSTSKOR

När man införskaffar sig ett par nya höstskor är det viktigt att man sköter dem rätt, detta för att behålla skon i ett så bra skick som möjligt - på både in- och utsidan.
Många är vi nog som handlat ett par nya skor och börjat använda dem direkt. Skavsår och visst obehag kan då förekomma. Undvik detta och låt skon vänja sig vid dina fötter lite i taget. Använd dem enbart ett par timmar första gången och låt skon forma sig efter dina fötter successivt. 

Efter en dag på arbetet är det skönt att komma hem och vila, detsamma gäller för dina skor. Använd dem inte igen dagen efter utan låt dem vila åtminstone en dag mellan varven. Detta gör att svetten som blivit från dina fötter får torka och skon behåller sin fräschör. Helst bör man även ha ett skoblock som hjälper till att behålla skons form och absorberar fukt.

HÖSTSKOR I ALLA VÄDER

I hösttider är det ofta blött ute, och lite regn skadar ju inte dina skodon. Däremot om de skulle bli ordentligt blöta så bör de få lite hjälp på traven. Skinn kan lätt spricka om du torkar dem i direkt värme, så undvik detta. Fyll hellre skon med papper som får suga ut fukten och låt dem stå i rumstemperatur. Pappret kan sedan behövas bytas ut en till två gånger, beroende på hur mycket fukt de utsatts för.

Ett annat måste för att bibehålla skorna och låta dem få de bästa förutsättningarna vid olika väder är att impregnera dem regelbundet. Ett par nya höstskor har en grundimpregnering men bör impregneras igen innan du använder dem.

Nu vet du hur du med enkla knep tar hand om dina fötters bästa vänner. 
Kika in på dahlinsweden.com och låt dig inspireras av vår nya höstkollektion!

 

skjorta kort ärm brun linne

röd, blå skjorta med mönster

kostymskor herrskor finskor

business skjorta

skjorta blommor

skjorta med fjärilar

herrskor kostymskor skinnskor

skjortor

tröjor

piketröjor

accessoarer i skinn

näsdukar