BUSINESS: VIT SKJORTA -ELLER BLÅ- TAR DIG TILL NYA HÖJDER

07 MARS 2019 - 19:52

På väg till ett möte eller en konferens? Eller vill du briljera på kontoret med den snyggaste och mest eleganta businesskjortan? Vilken typ av herrskjorta du väljer kan göra stor skillnad. Låt oss hjälpa dig i karriären på viktiga affärstillfällen så att din skjorta skapar mervärde för dig. Klädd i en vit, blå eller svart skjorta från dahlin är du alltid välklädd, självsäker och kraftfull. KÖP DIN SKJORTA HÄR ONLINE NU DIREKT. 1-2 dagars leverans. Fraktfritt! 

klassisk blå business skjorta herr

KÖP DEN HÄR! En IKONISK blå skjorta med bröstficka från dahlin i en av våra favorit tygkvalitéer. Denna skjortmodell har cut away krage samt bröstficka. Modellen är Regular Cut, en elegant passform som passar de flesta. Finns även i vit och svart färg. Tyget är vävt i Twill en metod som skapar ett estetiskt diagonalt mönster i tyget. Twill är behagligt mot kroppen, nästan skrynkelfri och starkt skrynkelmotståndig.

skjorta blå slim utan bröstficka

Här ovan en KLASSISK blå skjorta i en figursydd modell -Fashion Cut- utan bröstfickaModellen finns även i vit färg (här intill). Tyget är vävt i Twill som är snyggt och även behagligt mot kroppen, nästan skrynkelfri.  

klassisk vit skjorta herr business

KÖP DEN HÄR! Ovan en snygg IKONISK vit skjorta med bröstficka från dahlin med cut away krage samt en bröstficka. En klassiker för dig som vill sätta stilen. Skjortan är snyggt skuren i Regular Cut, en elegant och rymlig modell som passar alla. Tyget är twill, 100% bomull, skrynkelmotståndig och mjuk i känslan vilket gör skjortan klassiskt snygg med hög komfort. En lättstruken skjorta för dig som helst inte vill stryka.

klassisk vit skjorta

Här ovan en KLASSISK vit skjorta i en figursydd modell -Fashion Cut- utan bröstfickaModellen finns även i blå färg (här intill). Tyget är vävt i Twill som är snyggt och även behagligt mot kroppen, nästan skrynkelfri.  

vit herr skjorta twill krage

Denna blå TWILLSKJORTA utan bröstficka är figursydd, har en rak manschett, en klassisk något mindre, spetsigare krage samt en elegant söm vertikalt över frambålen. Tillsammans med den raka manschetten blir denna skjorta precis lika snygg under kostymen som till ett par slitna jeans. Perfekt för både business, fritid och fest. 

vit herr skjorta twill fashion

Vit TWILLSKJORTA som är figursydd med en rak manschett, en klassisk något mindre, spetsigare krage samt en elegant söm vertikalt över frambålen. Skjortan är utan bröstficka. Tillsammans med den raka manschetten blir skjortan precis lika snygg under kostymen som till slitna jeans. Perfekt för business, fritid och fest. 

BUSINESS SKJORTAN - ELEGANT, STILREN OCH KLASSISK

En skjorta för lyckade affärer sitter snyggt och är välstruken. På raderna nedan tipsar vi om olika herrskjortor ur dahlins sortiment. Perfekt för dig som letar inspiration till din basgarderob eller behöver nya skjortor att skifta med på kontoret. 

Naturligtvis är kvaliteten den bästa och alla skjortor designas och tillskärs fortfarande i Hestra, i hjärtat av de småländska skogarna - sedan år 1919. Svenskt hantverk med andra ord.

Klicka på bilden om du vill läsa mer om respektive skjorta. 

SNYGG HELA DAGEN

En businesskjorta från dahlin är både tidlös och samtidigt modern och den håller sig -och dig- snygg med ett professionellt intryck dagen lång.

 

vit herr skjorta krage poplin

Enfärgad vit skjorta i krispig poplin från dahlin. Poplin är ett tätt vävt tyg vilket ger skjortan en lyxig, elegant finish och stil. Skjortan har cut away krage och snygg paisleybrytning i oket. Passar perfekt under kavaj och till kostym på kontoret; eller för mer casual känsla, någon knapp uppknäppt, tex till jeans. 

vit skjorta viskos krage herr

En lättstruken vit skjorta i viskos från dahlins sortiment av businesskjortor. Viskos görs av naturliga material med fiber lika tunna och fina som naturligt silke, vilket gör skjortan otroligt lättstruken och skön mot hud och kropp. Skjortan sitter snyggt tack vare att tyget har ett läckert fall samtidigt som det är bekvämt, med hög komfort.

ENFÄRGAD BUSINESSKJORTA BARA FÖR KONTORET?

Vad är egentligen skillnaden mellan en business-skjorta och en vanlig casual-skjorta du har på dig på fritiden? Jo, generellt hänger det på stilen.

En elegant och stilren skjorta som är sober och kanske enfärgad fungerar utmärkt för kontoret och affärsmöten. För vissa fungerar rosa färg och till och med subtila mönster, medan vi andra måste klä oss i vit skjorta på kontoret, varje dag. Faktum är att det är upp till dig att veta vilken skjorta som inger förtroende och tydliggör din kompetens - och så förstås måste du hålla koll på vilken klädkod som gäller.

Framförallt ska en business-skjorta inte sticka ut för mycket, genom mönster och färg. Skjortan på kontoret bär du oftast instoppad i byxorna. Skjortan kan användas under kostym eller till eleganta byxor. Du kan ha den med eller utan slips men en sak kan man inte välja; skjortan ska alltid vara välstruken.

Här nedan  (vänster) syns en snygg blå skjorta i 100 % bomull, så kallad 2 ply yarn. Det innebär att den är vävd med dubbelt garn vilket ger stabilitet och tyngd. Denna modell har cut away krage med fräsch brytning i fjärilsmönster både i kragen och på insidan av manschetten. Helt enkelt en riktigt snygg skjorta som passar såväl till kontoret som fest.

Därefter (höger) en modern vit skjorta med detaljer i krage och manschett. Kragen är en genomarbetad bandkrage som vi tagit fram för den medvetne mannen. Vi kallar den gisle-krage. Skjortan har också en bröstficka med insydd näsduk. Näsduken kan man välja att dölja eller dra upp. Skjortan finns även i andra färger och mönster. 

finskjorta blå till kostym

vit skjorta herr till business

SNYGGA KONTRASTER I VAL AV FÄRG

Hur väljer man färg på skjortan?

Det fina med klassiska skjortor, i vitt eller blått, som man bär under en kavaj eller kostym är "olikheten" som uppstår. Den mörkblå kostymen ger en snygg kontrast mot det ljusa skjorttyget. Men inte bara färgen skapar spännande skillnader, så gör även tyget. Skjortan är följsam, mjuk och skön mot kroppen, komfort alltså. Medan kavajen och byxornas tyg, ger stadga, kraft och snygga linjer. Tillsammans skapar de ett intressant intryck och säker stil.

Har du en mörkblå kostym kan en blå skjorta vara snyggt till; eller en vit. Är kavajen eller kostymen svart gäller detsamma. Kontrasten mellan helt svart och helt vitt kan vara slående, men var försiktig. Allt för skarpa kontraster kan bli så kraftfullt att det känns too much och kan uppfattas för formellt. 

Rosa skjorta signalerar självsäkerhet och att du är säker på din manlighet. Rosa fungerar bra med både svart och mörkblått, men går kostymen åt ljusare nyanser skickar det inte lika stilsäkra signaler med en rosa skjorta.

Att ha en svart skjorta under en kavaj är inte det mest vanliga i affärssammanhang, men har du en skarp personlighet kan du säkert lyckas att se ut som George Clooney himself.

 

snygg vit skjorta herr med detaljer

snygg blå skjorta herr med detaljer

FINSKJORTA MED DETALJER FÖR PERSONLIGA MÖTEN

På bilderna nedan har du en enfärgad snygg skjorta i en av våra favoritkvaliteter, 100% bomull, 2-ply. Denna eleganta modell har cut away krage med fräsch brytning i fjärilsmönster både i kragen och på insidan av manschetten som inte syns förrän du kommer nära. Helt enkelt en riktigt snygg skjorta för framgångsrika dagar och lyckade affärer.

 

blå skjorta herr business

rosa skjorta herr business

vit skjorta herr business

SNYGGA DETALJER I KRAGE OCH MANSCHETT

Skjortan har suveräna detaljer, när du syns på nära håll, både i manschetten och på insidan av kragen. Detaljerna gör dig unik, så att man minns dig, och kanske även skjortan från dahlin! 

rosa businesskjorta herr

blå skjorta herr på kontoret

KLASSISK HERR SKJORTA MEN INGET KONTOR?

Varför ska man ha en klassisk skjorta i sin garderob om man inte arbetar på kontor?

Det är aldrig fel att vara välklädd, det väljer du. Men en sak är säker; den tiden är förbi när man delade in folk i kontorsarbetare och andra. Åtminstone minst en klassisk skjorta hör hemma i din manliga garderob. Du behöver inte ha din klassiska blå skjorta till kostym, eller ens kavaj, det avgör tillfället. Till jeans och under en tröja ser en finskjorta inte alls lika uppklädd och stilig ut, snarare cool och trendig. 

 

HUR VÄLJER JAG STORLEK OCH MODELL?

Under årens lopp har dahlin utvecklat ett vinnande system för passform vilket gör att skjortan från oss sitter som ett smäck på din torso. Ju bättre passform ju skönare känns det och ju mer rörlig blir du i din outfit. Perfekt komfort men aldrig på bekostnad av kvalitet, stil och funktion.

Vi har två olika modeller:

Regular cut - generös och elegant passform med svagt insytt midjeveck 
Fashion cut - figursydd, snävare modell för optimal stil och rörlighet 

vit skjorta i viskos för herr

blå skjorta cordskjorta med fiskben mönster

SLIPS OCH SKÄRP TILL SKJORTOR?

Du har valt ut vilka skjortor du ska köpa och de har levererats. Perfekt. Är det något mer du behöver tänka på? Slips, skor, hängslen eller skärp? Det är upp till dig.

Slips är inget måste, men fungerar utmärkt till klassiska skjortor. Framförallt till blå eller vit skjorta.

Med ett skärp sätter du ytterligare en detalj på plats och helheten i din look förbättras. Ju fler små detaljer du lyckas pricka rätt, ju mer fulländad blir din look. Att vara välklädd handlar just om det; att ta kontroll över detaljerna. Att våga visa dig från din personliga sida fastän du är klassiskt klädd. 

Skorna gör mannen sägs det. Kika in på vårt fina sortiment av kostymskor, finskor och vanliga herrskor. Jag vågar nästan lova att dahlins skor har en glans och stil som är oslagbar.  

Mer shoppinginspiration hittar du i vår webshop: dahlinsweden.se

 

skjorta kort ärm brun linne

röd, blå skjorta med mönster

kostymskor herrskor finskor

business skjorta

skjorta blommor

skjorta med fjärilar

herrskor kostymskor skinnskor

skjortor

tröjor

piketröjor

accessoarer i skinn

näsdukar