MARTIN DAHLIN -
DAHLIN SHIRT POWER

14 MARS 2018 - 10:16

Nästa år firar Heab/Hestra, som står bakom varumärket dahlin 100 år. Vi har i tidigare blogginlägg delat med oss av den spännande resan som har tagit företaget dit det är idag. Hur paret Algot och Gerda Eberstål valde att stanna kvar och starta en skjortfabrik, samtidigt som den massiva migrationen till Nordamerika skedde i början av 1900-talet och hur det kom sig att 80,000 skjortor av samma blommönster såldes på 70-talet. Detta inlägg är fortsättningen på historien och vi har kommit till 90-talet, där Martin Dahlin gör entré.

SAMARBETE MED FOTBOLLSSTJÄRNAN MARTIN DAHLIN

1994 hade Heab/Hestra en rad samtal med svenska fotbollsstjärnan Martin Dahlin om att utveckla ett nytt märke; "dahlin shirt power". Dahlin, som hade vunnit brons i fotbolls-VM med svenska landslaget, var känd för sitt eleganta utseende och genuina intresse för kläder. En skjortkollektion och ett marknadsföringskoncept tog form under hösten. När den första plaggen nådde butikerna under våren 1995 så var framgången ett faktum.

 

LARS WALLIN DESIGNAR NYA KOLLEKTIONER

Under andra halvan av 90-talet så arbetade Heab/Hestra tillsammans med Lars Wallin och andra frilansande designers. Skor, tröjor, T-shirts och andra produkter infördes under varumärket dahlin, som nu var så populärt att efterfrågan på produkterna var större än utbudet. I samband med de ökade volymerna så flyttades delar av produktionen utomlands, all tillskärning till dessa plagg sker fortfarande på fabriken i Hestra, Småland.

DAHLIN BLIR ETT MULTIMÄRKE

De nya produktgrupperna har vuxit stadigt under 2000-talet och dahlin är nu ett multi-varumärke. Starka personligheter såsom Andreas Wilson, Marcus Schenkenberg och Andreas Thorkildsen spelar viktiga delar i marknadsföringsprocessen. Varumärket fortsätter att växa och har starka relationer med sina kunder. Kvalitet, precision, hantverk, design och innovation är fortfarande viktiga delar av företagets framgångar. 2008 avslutar man sömnaden av skjortor i Hestra, dock sker tillskärning fortfarande i egen regi i Hestra.

NYA ÄGARE TAR VID

Efter 92 års ägande så lämnar familjen Eberstål Heab/Hestra 2011. En grupp investerare med omfattande erfarenhet av familjeföretaget tar vid som de nya ägarna.

Detta är den sista delen av denna bloggserie men självfallet slutar inte historien här. Vi hoppas att du kommer att hänga med på Heab/Hestra och dahlins fortsatta resa!

skjorta med mönster

kostymskor herrskor finskor

business skjorta

snygga skjortor

vit skjorta

herrskor kostymskor skinnskor

skjortor

tröjor

piketröjor

accessoarer i skinn

näsdukar