E - en hyllning till Eberstål våra grundare

14 SEPTEMBER 2019 - 16:29

Vi fyller 100 år!

 

Företaget bakom Dahlin – Hestra 1919 - fyller ett sekel under hösten! Hela 100 år har gått sedan Gerda och Algot EBERSTÅL startade skjortfabriken i Hestra år 1919! 

Småland var en fattig plats i början av 1900-talet. I denna del av Sverige odlade de flesta jorden som sin försörjning. Men jorden var stenig och avkastningen var knapp, detta utlöste en massiv utvandring till Amerika. De som valde att stanna kvar var tvungna att komma på nya sätt att arbeta för att försörja sina familjer. Det gjorde Algot och Gerda Eberstål som kom upp med idén om tillverkning av skjortor. Dessa djärva pionjärer grundade skjortfabriken. 

Idag har vi flera olika varumärken Dahlin, E och Carat och vi tillverkar dessutom kanske Sveriges snyggaste skor och läckra pikétröjor.

Fira 100 år med oss! Under september får du ett läderarmband (värde 399kr) på köpet med varje skjorta!
Först till kvarn! 

Åh, vilket ögongodis. Denna kosmopolitiska skjorta finns i höstens nya kollektion E, en hyllning till våra grundare för 100 år sedan. E står, rätt och slätt, för Eberstål, våra grundare. 

Skjortorna är små konstverk som man vill ha på sig varje dag. Det är infällda kontrasttyg och olika strukturer, stilrena kragar, äkta pärlemoknappar och brodyr. För vårt 100 års jubileum har de tillverkats i begränsad upplaga och varje skjorta har ett unikt nummer och levereras med ett certifikat.

Det bästa med sådana här unika skjortor är att de aldrig blir omoderna. Och eftersom kvaliteten i dessa skjortor är det bästa du kan få, kommer skjortan att vara riktigt länge. En klok investering till garderoben med andra ord. Levereras i en lyxig skjortbox. Perfekt som gåva till någon speciell!

 


Det finns tre olika vita skjortor i E-kollektionen.


 

 

KÖP Exklusiv vit skjorta med frackbröst, brodyr och detaljer HÄR >>

Exkluisv vit, klassisk skjorta med jaquardvävda detaljer

Exklusiv vit jaquardvävd skjorta brodyr i krage och detaljer på manschet

 

 

kostymskor herrskor finskor

herrskor kostymskor skinnskor

skjortor

tröjor

piketröjor

accessoarer i skinn

näsdukar