Behöver du nya skor? När du handlar herrskor bör du har mer än modegrad i åtanke - du behöver också överväga funktion, kvalitet samt att hålla fötterna i god form. Oj, det låter inte helt lätt!

 

Vad ska man tänka och hur väljer man rätt herrskor?  Läs vidare och bli ännu mer skosmart! Ta mig direkt till Dahlin by Eberståls sortiment av HERRSKOR här >>

 

läderboots stora storlekar som 47 och 48

Boots i läder med snygga detaljer i stora herrsko-storlekar som tex storlek 47 och 48.

 

Skor, boots, kanske herrskor främst är i mångt och mycket essensen på en välklädd man. Ett par herrskor ska inte bara vara sköna att gå i, utan också ses som en förlängning av klädseln. Från vårt sortiment av attraktiva finskor och läderskor för män  kan du hitta det “lilla extra” som med både komfort och utförande förhöjer din stil och självkänsla.
Skor av hög kvalitet är en investering, i alla fall om man sköter dem rätt. 

 

stora skor storlekar 47 skostorlek 48

 Herrskor i läder och skinn boots i STORA STORLEKAR som storlek 47 och skostorlek 48 >>

 

ENVY-SKAPANDE HERRSKOR OCH SKINNSKOR

Nedan ger vi dig 10 tips som kan hjälpa dig att välja rätt skor eller boots och vi varvar tipsen med några av skofavoriterna ur Dahlin by Eberståls skosortiment som kan göra vilken man som helst avundsjuk. Vilken herrsko är du?

 

 

TIPS 1-3 - SKOR SOM HÅLLER LÄNGE

1. Prova skor på eftermiddagen - din fot expanderar nämligen med skoanvändning under dagen. Därför gör du rätt i att vänta in rätt tillfälle.

2. Använd samma sorters strumpor när du provar skor som du tänker bära med skorna i framtiden. Då blir du sannolikt mest nöjd med ditt skoinköp.

 

skinnboots sneakers

3. Fötterna förändras med åldern, ofta växer de större och bredare. Om en fot är större än den andra, köp en skostorlek som passar den större foten.

 


EXKLUSIV KOSTYMSKO i MÖRKBRUNT SKINN

Skinnskor herr

Herrsko till kostymen i skinn och högglans - Assis

 

 

Herrskon på bilden heter ASSIS och är en klassisk herrsko i skinn med fin glans och snörning. Dessa skinnskor passar lika bra till bröllop och kostym som en trevlig kväll på krogen i jeans, med bästa vännerna. Skorna får extra karaktär av den snygga stickningen på sulans kant. Exklusiv touch och gjorda av buffelskinn. Dahlins snyggaste design, bästa kvalitet och med en högglänsande finish som få andra skotillverkare kan uppnå. En elegant och modern sko som denna bör finnas i var mans garderob. En sko för den självsäkre mannen med stil, helt enkelt.

Här hittar du ASSIS lågsko för herr - kostymsko i skinn med snörning och fin glans

 

 

LÄDER-FÄRGER?

De flesta herrskorna i Dahlins sortiment finns i flera färger och nyanser av brun, ljusbrun, mörkbrun, grå eller svart. Alltid i äkta skinn. Vilken är din favoritnyans?

 

läderskor i olika färger

Skinnskor till herr finns i nyanser av brun, ljusbrun, mörkbrun, svart, grå

 

 

KLASSISKA SVARTA HERRSKOR OCH FINSKOR

 

Herrsko i läder och buffelskinn

Kinsale klassisk svart herrsko i skinn till kostym eller jeans

 

 

Här har du ett par eleganta men ändå moderna skor i putsat buffelskinn som gör din stil oövervinnelig. Denna skomodell för herr har en snygg tåkappa och öppen snörning. Med en ren och snygg design är Dahlins KINSALE en herrsko som blivit en återkommande favorit hos våra kunder. Fungerar som kostymsko men lika snygg till jeans och skjorta.

Här hittar du KINSALE klassisk svart herrsko i skinn till kostym eller jeans

 

 

BRUNA SKINNBOOTS MED GLANS och DRAGKEDJA

boots och kängor i brunt skinn

Hudson skinnboots för herr; brun med snörning

 

 

Här har du våra moderna skinnboots i putsat buffelskinn som ger dig flyt. En dragkedja i sidan ger dig effektivitet i morgonstressen. Bootsen, med namn HUDSON, har även snörning för exakt passform. Men bäst av allt är dess stilsäkerhet och den självsäkerhet som den ger sin bärare. Finns i två färger brun, bilden ovan samt svart, bilden nedan.

Du hittar HUDSON skinnboots för herr i brun färg med snörning här >>

 Nedan ser du HUDSON boots i buffelskinn fast i svart utförande.

 

 

svarta skinnboots, kängor av läder i svart

Svarta skinnboots herrsko i buffelskinn med dragkedja i sidan. HUDSON - svarta skinnboots för herr med högglansig finish och dragkedja >>

 

 

TIPS 4-6 (AV 10) FÖR ATT HITTA BEKVÄMA HERRSKOR

4. När du testar skorna, tryck försiktigt på skorna, speciellt längst fram för att försäkra dig om att du har ungefär en en centimeter mellanrum mellan din längsta tå och skoslutet. Detta ger tillräckligt med utrymme för foten att trycka framåt när du går. Böj och vifta på tårna i skorna för att se till att det finns tillräckligt med rörelseutrymme.

 

svarta skinnskor för herr storlek 47 och 48

 

5. Gå runt några meter i de skor du prövar för att bestämma hur de känns. Finns det tillräckligt med utrymme för fotens rygg, alltså på ovansidan av foten? Känns skorna bekväma undertill, alltså på trampdynorna? Ligger hälen bekvämt och stabilt i skorna? Att undvika risk för skoskav är viktigt för att du ska bli nöjd med ditt inköp.

6. Skor av äkta skinn, läder och buffelskinn kommer på sikt att formas naturligt runt din fot, men är skon för trång kanske komforten inte blir perfekt ens med tiden. Hitta skor som passar från början är vårt råd.

 


DRESSAD SKO FÖR HERR I SKINN MED BROGUE

herrsko i äkta skinn mörkbrun

Sko i skinn med brogue mönster och snörning

 

BROOKS är en elegant och klassisk sko på samma gång. Dessa herrskor ger dig en dressad och väl genomtänkt look, likväl i jeans som i klassiska kostymbyxor. Skon i putsat buffelskinn är pricken över i:et i din skogarderob eftersom en klassisk broguesko är så versatil. Lästen på skon gör att den känns lite nättare samt att sulkanten snyggt smälter in i designen.

BROOKS herrsko finns i svart, mörkbrunt och brunt och är så pass omtyckt att den funnits många säsonger i vårt skosortiment.

Här hittar du BROOKS lågsko i skinn med brogue mönster och snörning i mörkbrun färg >> 

 

På bilden nedan ser du OBAN i svart utförande.

 

 

skinnsko i äkta skinn mörkbrun

OBAN - en lågsko i skinn med broguedetaljer i svart >>

 

 

BRUNA SKINNBOOTS FÖR HERR MED DRAGKEDJA

skinnboots skinnkängor med dragkedja

Skinnboots för herr i buffelskinn med dragkedja

 

 

Broguebootsen HARDY är aningen grövre sko i buffelskinn som passar utmärkt i vårt nordliga hörn av världen. Brogue kännetecknas av flera stycken robusta läderöverdelar, med dekorativa perforeringar så kallade "broguing", längs mocka eller lädrets synliga kanter. En broguesko är versatil och skostilen passar och kan fungera med nästan vilket klädesplagg som helst; kostym, vardagskläder eller jeans. Oavsett är det bra att ha ett par HARDY-skor i din garderob.

Klicka på länken för att läsa mer om Dahlins HARDY - Bruna skinnboots för herr i buffelskinn med dragkedja >>

 

 

TIPS 7-10 (AV 10) HITTA SNYGGA SKOR SOM PASSAR

7. Lita på din egen komfort och upplevelse snarare än skons storlek och beskrivning. Storleken varierar mellan tillverkare. Och oavsett hur bekväm skon är för en viss kund kan den var annorlunda på just din fot. Vi är alla olika. Du är den riktiga domaren.

8. Känn på insidan av herrskorna för att se om det finns etiketter, sömmar eller annat material som kan irritera din fot.

 

läderskor stora 47 48 skostorlek

 

9. Undersök sulorna på skorna du är på väg att köpa. Är de robusta nog att skydda mot skarpa föremål du kan komma att gå på? Ger skosulan någon dämpning? Notera hur de känns när du test-går skorna. Försök att gå på hårda ytor såväl som på ytor med matta för att se hur skon känns på båda underlagen.

10. Testa skorna du köpt med olika kläder. Testa först med till exempel jeans och sedan med kostym. Dina kostymskor bör vara snygga med både jeans och andra byxor. Testa också hur skorna fungerar med olika typer av färg och stil. Glöm inte att sätta på dig din rock eller ytterjacka. Oftast är det med ytterkläder du använder herrskor och då är det en fördel om de passar till ytterkläderna du vanligtvis bär.

 

herrskor i senapsgul mocka snygga stora skor 47 och storlek 48

Köp hem så många par skor du vill. Hos Dahlin är sko-returerna nämligen enkla och nästan gratis (39kr). Vi bjuder på frakten hem till dig och du får lov att lämna tillbaka. Vi ger dig gärna 30 dagars öppet köp om du säger till!