GRUNDTIPS FÖR ATT MATCHA SLIPS OCH SKJORTA

När det gäller randiga skjortor så kan det vara fint att ha en randig slips till. Det viktiga är ränderna inte är av samma bredd och samma ledd. Har skjortan breda ränder är det alltså snyggare om du har smala ränder och vice versa.

Dock bör du undvika att även ha en randig kavaj till. Det blir sällan en lyckad kombination. Att blanda många mönster plagg och accessoarer kan överhuvudtaget vara svårt. Håll dig till max två i hela din outfit för ett stilfullt intryck.

Samma tips med ränder gäller även för rutiga skjortor. Det kan vara fint med en rutig slips till men rutmönstret bör vara olika stora.

Det fungerar även utmärkt att blanda olika mönster. Det bästa du kan göra då är att hålla dig till samma färgskala för att det inte ska kännas för rörigt.

Samma sak gäller om du har en mönstrad skjorta och vill ha en enfärgad slips. “Plocka” då upp en färg från mönstret i skjortan när du väljer slips.

En enfärgad skjorta är enkel att matcha med slips och det kan sällan bli fel. Vill du ha en mer intressant look så är det bästa att använda en mönstrad slips. Precis som mönstrad skjorta ihop med enfärgad slips så tipsar vi om att se till att färgen från skjortan finns i den mönstrade slipsen.

Ett annat alternativ är att ha en enfärgad slips till den enfärgade skjortan. Undvik att ha exakt samma färg men ton i ton alternativ ljusare och mörkare än skjortan kan vara väldigt snyggt. Exempelvis en mörklila slips till en mörkblå skjorta.