Vi fyller 100 år!

Företaget bakom Dahlin – Hestra 1919 - fyller ett sekel under hösten! Hela 100 år har gått sedan Gerda och Algot EBERSTÅL startade skjortfabriken i Hestra år 1919!

Småland var en fattig plats i början av 1900-talet. I denna del av Sverige odlade de flesta jorden som sin försörjning. Men jorden var stenig och avkastningen var knapp, detta utlöste en massiv utvandring till Amerika. De som valde att stanna kvar var tvungna att komma på nya sätt att arbeta för att försörja sina familjer. Det gjorde Algot och Gerda Eberstål som kom upp med idén om tillverkning av skjortor. Dessa djärva pionjärer grundade skjortfabriken.

Idag har vi flera olika varumärken Dahlin, E och Carat och vi tillverkar dessutom kanske Sveriges snyggaste skor och läckra pikétröjor.

 

Fira 100 år med oss!

Under hösten får du ett läderarmband (värde 399kr) på köpet med varje skjorta!
Först till kvarn!

 

 

Vita snygga skjortor lyx

Vit skjorta ger onekligen en vild men lyxig känsla.

 

 

Denna kosmopolitiska skjorta finns i höstens nya kollektion E, en hyllning till våra grundare för 100 år sedan. E står, rätt och slätt, för Eberstål, våra grundare.

Skjortorna är små konstverk som man vill ha på sig varje dag. Det är infällda kontrasttyg och olika strukturer, stilrena kragar, äkta pärlemoknappar och brodyr. För vårt 100 års jubileum har de tillverkats i begränsad upplaga och varje skjorta har ett unikt nummer och levereras med ett certifikat.

 

 

Rapace

Ola Rapace i snygg skjorta

 

Det bästa med sådana här unika skjortor är att de aldrig blir omoderna. Och eftersom kvaliteten i dessa skjortor är det bästa du kan få, kommer skjortan att vara riktigt länge. En klok investering till garderoben med andra ord. Levereras i en lyxig skjortbox. Perfekt som gåva till någon speciell!

 

Skjorta i pool

Det finns tre olika vita skjortor i E-kollektionen.