1. Tänk på detaljer. Det är ofta det som gör din klädsel mer intressant. Snygga knappar, sömmar i en annan färg och avvikande tyg i kragen är små saker som gör stor skillnad.

2. Uppvikta byxben och skjortärmar ger ett spännande uttryck. Passande för dig som inte vill att din look ska kännas för proper.

3. Fräcka och snygga skor kan väcka liv i en annars enkel outfit. Enfärgad skjorta ihop med ett par jeans och fräcka skor ger en intressant helhet.

4. Diskret mönstrad skjorta ger ett snyggt uttryck. Perfekt för dig som vill ha något extra men ändå hålla det enkelt. Det får gärna vara skjortor med små mönster men även större mönster där färgerna går ton i ton.

5. Blanda material, struktur och färger. Det ger en intressant outfit. Om du inte vågar blanda för mycket så håll dig till diskreta färger och mönster. Prova även att blanda in olika material såsom bomull, skinn, mocka och ull.

6. Lager-på-lager. Ett knep som både kan ge ett snyggt och spännande uttryck. Det kan vara en skjorta under en tröja, kanske en kavaj utanpå. Det kan också vara en skjorta ihop med en väst och en jacka. Tänk på att alla delar bör synas för att ge rätt effekt och att de delar som ligger närmast varandra inte bör “smälta ihop”.

7. Snygga accessoarer är ett givet stiltips för män. Även om det inte finns lika mycket att välja på här som för kvinnor så går det att göra en hel del. En snygg klocka, ett par armband, utstickande skor, en snygg väska, avvikande skärp är accessoarer som går att “leka med” för att få till rätt look.