DAHLIN BY EBERSTÅL

Svensk stilsäker design av högsta kvalitet

År 1919 började Algot och Gerda Eberstål sy skjortor hemma i köket i Hestra. Här i Småland odlade de flesta jorden som sin försörjning. Men jorden var stenig och avkastningen var knapp vilket utlöste en massiv utvandring till Nordamerika. Fast paret Eberstål stannade! Det var så allt startade i Hestra. Med gediget hantverk, innovativa tyger och en sann talang för design blev Eberstål ett välkänt par inom manufakturen skjortor.

De första 100 åren blev en framgångssaga trots både krig, teko- och retailkriser. Ser man till själva affärsidén är det dock inte så mycket som förändrats under åren. Vårt signum är fotfarande noggrannhet och känsla för material / design. Vi handväljer våra tyger från vävare i Italien och Europa och vi är bra på att förena genuint svenskt hantverk med hållbar produktion i vårt närområde runt Östersjön. Våra kollektioner är unika, raka motsatsen till massproduktion. Självklart skräddarsyr vi också på beställning.

Det är vår ambition att med hjärta och kvalitet kunna tillfredsställa er 100 år till, och den filosofin hoppas vi märks i våra produkter.

Härintill /en bit ner ser du en kavalkad av bilder från vår historia! På länken finns vårt e-skyltfönster med dagens tips Dahlin by Eberstål >>

 

Vi firar 101 år!

Välj en kategori nedan för att upptäcka vår kollektion av skjortor, skor, piké, tröjor mm!

 

skjortor

skinnskor

piketröjor

tröjor

skinnväskor för man

 Här ser du Dahlin by Eberståls historia i bilder

Eberstål historia

Från vänster uppifrån: sömmerskor i vår fabrik på 60-talet, vår grundare Algot Eberstål, vår fabrik, modeller och samarbetspartners som Gert Fylking, Drottning Silvia, Martin Dahlin, Marcus Schenkenberg, Jessica Folcker, Andreas Wilson, Andreas Thorkildsen, Pontus Gårdinger m.fl.

 

NU FIRAR DAHLIN BY EBERSTÅL ETT SEKEL

 

Bakom varumärket Dahlin By Eberstål står det anrika, småländska företaget, HESTRA 1919 HEAB grundat av paret EBERSTÅL år 1919 i HESTRA. Sedan mer än 100 år har vi designat och tillverkat skjortor för den självsäkra och medvetne mannen.

Under åren som gått har vi utökat sortimentet med tröjor och skor som säljs hos utvalda handlare i Skandinavien och norra Europa. Välj nedan för inspiration från vårt sortiment.