Svensk design & kvalitet.

 

Närproducerad.

 

 


TACK TILL DIG

Vi skryter gärna om att alla våra plagg är NÄRPRODUCERADE. Samtliga plagg sys nämligen upp runt Östersjön, i Polen och Litauen i Europa, på 100 mils avstånd härifrån. Unika designs med andra ord, uppsydda i små produktioner som Du och våra andra kunder efterfrågar. Våra knappar tillverkas i EU och våra tyger kommer från Europeiska tygleverantörer och väverier.  95% av vårt linnetyg (alltså det lin tyget vävs av) är odlat i Frankrike.

Detta älskar vi. Och vi vill tacka dig för att Du efterfrågar -och köper- det vi sätter vår "stämpel" på. Det är Du som bidrar till vår framtid!

Hög kvalitet kostar oss lite mer, men fantastisk kvalitet innebär å andra sidan att plaggen vi syr upp "varar en hel livsstid" som en kund uttryckte det. Nåja, kanske inte riktigt så länge; men i alla fall länge nog för att vara hållbara.

 Ett stort TACK till dig för att du väljer kläder från Dahlin By Eberstål! 

RAPACE - SNYGG I SKJORTA

BOOTS MED DRAGKEDJA

Ispahan - Paisley Skjorta

Fräsch & Skön Skjorta

Aramis - Manschester Skjorta

Jacka i Manchester - Adonis


DET VAR EN GÅNG FÖR 100 ÅR SEDAN...

...en liten familj med entreprenörer. Det var precis efter första väldskriget, år 1919. Algot och Gerda Eberstål kom på en idé att sy skjortor i Hestra.

I Småland, på den tiden, odlade de flesta jorden som sin försörjning. Men jorden var stenig och avkastningen var knapp vilket utlöste en massiv utvandring till Nordamerika som vi alla har hört talas om. Fast paret Eberstål stannade i Sverige! De lanserade en verksamhet med hemsömnad för traktens kvinnor!

Vill du veta hur det gick med deras skjortor? Hur skjortfabriken lyckades överleva 2:a världskriget, tekokrisen och kampen mot kinsesisk massproduktion? Läs kortfattat här >> 

För dig som vill gräva djupare kan du läsa Eberstål i Hestra - En del av Sveriges Historia  >>

OLA RAPACE - SKJORTOR och SKOR FÖR FEST

HYBRID FLORAL - NY KOLLEKTION AV HÄFTIGA SKJORTOR


SKOMODE 2022

Skillnaden mellan något bra och något fantastiskt ligger i detaljerna!

Hos oss hittar du läder-boots med sömdetaljer, brogue, spännen, brodyr och zips. Våra skor och boots är alltid fodrade i äkta läder för god fuktabsorption, lång hållbarhet och kvalitet. Dragkedja -eller resår i sidan- gör skorna både bekväma att gå i samt snabba att dra på.

Prova själv!

 

RENNES - BLÅ CHELSEA BOOTS I LÄDER

SAINT - LÄDERBOOTS MED DRAGKEDJA

REIMS - BOOTS I BURGUNDY LÄDER

DESIGN i SKJORTFABRIKEN