Vad har Elon Musk, Richard Branson och Bill Gates gemensamt? Förutom att vara tre av världens mest framgångsrika män så förenas de i ett antal dagliga vanor och strategier. Idag så tittar vi närmare på 10 tips för att bli framgångsrik, och bjuder dessutom på elegant herrmode som tar dig till nya höjder!

 

Vakna tidigt - 10 regler för framgång

Vill du bli framgångsrik? Se då till att ställa alarmet en timme tidigare än din vanliga morgonrutin! 

 

1. FRAMGÅNGSRIKA MÄN VAKNAR TIDIGTFramgångsrika män vaknar tidigt

Är du morgonpigg eller en riktig sjusovare? Svaret på den frågan avslöjar en hel del om dig – i alla fall om man ska tro på forskningen! För när det kommer till framgångsrika män som Elon Musk, Richard Branson och Apples VD Tim Cook så har de alla en sak gemensamt – och det är inte att de gillar att dra sig i sängen om morgnarna.

Anledningen till detta faktum stavas tid. För en tidig morgonrutin ger dig möjligheten att få mer gjort under dagen, något som i slutändan givetvis ökar din produktivitet. Den som stiger upp en timme tidigare än sin vanliga morgonrutin får faktiskt hela 15 arbetsdagar extra per år, och med det; en hel drös mera arbete utfört!

 

Skjorta med hög krage - framgångsrika män regler

Iklädd en ljusblå skjorta med hög krage så är blir du "dressed for success"!

 

2. FRAMGÅNGSRIKA MÄN ÄR MÅNA OM SIN KLÄDSELFramgångsrika män är måna om sin klädsel

Har du någon gång lagt märke till att framgångsrika män ofta är oklanderligt klädda? Att vara mån om sitt utseende är (precis som du säkert vet) att ta kontroll över hur andra personer uppfattar dig – ett faktum som framgångsrika män är listiga nog att ta fasta på!

Och inte utan anledning, för enligt forskningen så har din garderob en dramatisk inverkan på både karriären, självförtroendet och kärlekslivet.

Vetenskapen pekar även mot att välklädda män framstår som betydligt smartare, och att de dessutom har både högre lön och upplever mer framgång på arbetsplatsen. Så satsa på en välklädd look – det kommer garanterat att ge dig goda resultat!

 

Vit linneskjorta till herr -10 regler för garanterad framgång

En positiv inställning till livet gynnar både dig själv och andra. Modellen bär Palermo linneskjorta i vitt.

 

3. FRAMGÅNGSRIKA MÄN VÄLJER ATT FOKUSERA PÅ DET POSITIVAFramgångsrika män väljer att fokusera på det positiva

Om det är en sak som är säker när det kommer till framgångsrika män, så är det att de väljer att se livet från den ljusa sidan. Ja, det är faktiskt sant att ett positivt tankesätt påverkar dig (och din omgivning!) fördelaktigt.

Vetenskapliga studier visar nämligen att läkare som försätts i ett positivt humör ställer hela 20% mer exakta diagnoser, än läkare som befinner sig i ett mer neutralt tillstånd. Så om du vill sälla dig till skaran av framgångsrika män – se till att alltid se livet från den ljusa sidan!

 

Mark Twain om framgång 

Gör som den amerikanske författaren Mark Twain och beta av de tuffa jobben direkt.

 

4. FRAMGÅNGSRIKA MÄN SKJUTER ALDRIG UPP SAKERFramgångsrika män skjuter aldrig upp saker

Har du en benägenhet att skjuta upp saker eller ständigt komma med ursäkter? Sluta genast med det! För att prokrastinera eller skylla i från sig på andra är ett dåligt tips för att bli framgångsrik.

Lägg dig i stället till med vanan att bita i det sura äpplet direkt, så får du de tuffa uppdragen avklarade utan fördröjning. För precis som den kände amerikanske författaren Mark Twain en gång sa: "Ät en levande groda först på morgonen och inget värre kommer att hända dig resten av dagen."

 

Randig skjorta för herr - tips för att bli framgångsrik

Fira umgängeskretsens framgångar iklädd en somrig linneskjorta och lediga lädersneakers!

 

5. FRAMGÅNGSRIKA MÄN HAR FRAMGÅNGSRIKA VÄNNERFramgångsrika män har framgångsrika vänner

Har du någonsin lagt märke till att framgångsrika män ofta umgås med gelikar? Det är ett förhållande som är snarare regel än undantag, och man brukar till och med säga att din egen framgång kan mätas i genomsnittet av dina fem närmaste vänner.

Anledningen bakom detta är helt enkelt att framgång inspirerar och smittar av sig på andra. Så följ vårt tips för framgång och omge dig med framgångsrika personer – det kommer garanterat att sporra din kreativitet och produktivitet!

 

Balanserat liv - 10 tips för framgång

Balans i tillvaron är ett måste om du vill nå framgång.

 

6. FRAMGÅNGSRIKA MÄN LEVER BALANSERADE LIVFramgångsrika män lever balanserade liv

Här kommer ett råd som kommer att få din mamma att jubla och det lyder; glöm inte bort dina nära och kära! För att kunna prestera på topp så är det viktigt att leva ett så balanserat liv som möjligt, och du bör av denna anledning satsa på att hålla en god jämvikt mellan dina personliga mål och kontakten med familj och vänner.

Forskningen pekar nämligen mot att den som har många och nära relationer är betydligt lyckligare än genomsnittet – ett välbefinnande som i längden påverkar dina personliga resultat. Så gör inte misstaget att satsa alla kort på karriären, utan se till att avsätta ordentligt med kvalitetstid för nära och kära!

 

Grå linneskjorta till herr

Den framgångsrike fitnessatleten Ako Rahim bär Bouncer linneskjorta i grafit.

 

 7. FRAMGÅNGSRIKA MÄN TAR HAND OM SINA KROPPARFramgångsrika män tar hand om sina kroppar

Här kommer ett tips för att bli framgångsrik som du säkerligen hört förut; regelbunden träning är det bästa sättet för att hålla kroppen och knoppen i topptrim!

Att röra på sig varje dag är ett måste för att höja pulsen, något som ger dig ett friskare hjärta, bättre humör, starkare självförtroende och inte minst – den höga koncentrationsförmåga som kommer att ta dig till nya höjder!

 

Personlig utveckling - 10 tips för framgång

Framgång är en process som kräver arbete över tid.

 

8. FRAMGÅNGSRIKA MÄN TAR EN SAK I TAGETFramgångsrika män tar en sak i taget

Enligt ett känt talesätt så går det inte att äta en elefant vid ett och samma tillfälle – ett uttryck som även gäller för den som inte planerar att äta elefantstek till middag! Ja, ett säkert tips för att bli framgångsrik är helt enkelt att ta en sak i taget.

Gör du det så slipper du dessutom att stressa upp dig i onödan, eller att ge upp i förtid för att uppgiften känns övermäktig. Rom var inte byggt på en dag och detsamma gäller för dina prestationer och mål! 

 

Randig skjorta för framgångsrika män

Bestäm kursen för ditt eget öde iklädd vår Navigator skjorta i ekologisk bomull!

 

9. FRAMGÅNGSRIKA MÄN SKAPAR SIN EGEN FRAMGÅNGFramgångsrika män skapar sin egen framgång

Sist men inte minst så förenas framgångsrika män i insikten om att ingenting i livet kommer gratis. Det finns helt enkelt inga genvägar till framgång – goda resultat förtjänas bara den som är redo för hårt och enträget slit.

Med det sagt så ligger valet om att uppnå framgång helt enkelt på dina axlar. För det är du (och bara du!) som har möjligheten att påverka din omgivning och därigenom bli mästare över ditt eget öde!

 

Framgångsrika män skriver dagbok

Dagboksskrivande och reflektion är grundprinciper om du vill nå framgång.

 

10. FRAMGÅNGSRIKA MÄN HÅLLER KOLL PÅ SINA FRAMSTEGFramgångsrika män håller koll på sina framsteg

Förknippar du dagboksskrivande med tuggummistinna tonårsdrömmar? Tänk om! En ofrånkomlig princip för din framgång är nämligen att du reflekterar över och noterar vad som händer i livet.

Genom att nedteckna dina tankar så håller du enkelt reda på dina framsteg, visualiserar dina mål, och inte minst: lär dig av dina misstag. Av denna anledning så ägnar sig också många framgångsrika män åt just dagboksskrivande – en strategisk aktivitet att inspireras av!