Är du på jakt efter ett par nya läderskor eller boots? När det kommer till skor så är det viktigt att ha mer än modegrad i åtanke, och noggrant överväga skornas komfort och kvalitet. Nedan ger vi dig 10 tips på hur man väljer rätt läderskor, och passar samtidigt på att tipsa om några av Dahlin by Eberståls mest populära modeller. Häng med och bli skosmart tillsammans med oss!

 

1. Ha alltid för vana att prova skor på eftermiddagen. Detta då din fot expanderar med skoanvändning under dagen. En sko som sitter bra på förmiddagen kan därför vara alltför trång under kvällstid, och du gör du därför rätt i att invänta rätt tillfälle för utprovning av skor.

 

2. Använd samma sorts strumpor när du provar skorna som du vanligtvis bär. Då blir du sannolikt mest nöjd med ditt skoinköp!

 

3. Dina fötter förändras med åldern; de växer och blir både större samt bredare. Om din ena fot är större än den andra, köp den skostorlek som passar den större foten!

 

BOOTS OCH SKOR I LÄDER I STORA STORLEKAR, 47 och 48

stora skor storlekar 47 skostorlek 48

 Herrskor och boots av läder i stora skostorlekar

 

4. När du testar skorna, tryck försiktigt längst fram på skorna för att försäkra dig om att du har cirka en centimeter i mellanrum mellan din längsta tå och skoslutet. Detta ger tillräckligt med utrymme för foten att trycka framåt när du går. Böj och vifta på tårna i skorna så att du känner att det finns tillräckligt med rörelseutrymme.

 

5. Testa att gå ett varv med skorna du provar för att bestämma hur de känns och ställ dig följande frågor: Har skorna tillräckligt med utrymme för fotryggen, dvs. fotens ovansida? Känns skorna bekväma mot trampdynorna? Ligger hälen bekvämt och stabilt i skorna? Att undvika risk för skoskav är av yttersta vikt för att du ska bli nöjd med ditt inköp.

 

6. Skor av äkta skinn, läder och buffelskinn kommer på sikt att formas naturligt efter din fot, men är skon redan från början alltför trång så kommer skorna trots användning aldrig att bli sköna att bära. Följ därför vårt råd och hitta skor som passar från start!

 

 boots herrskor i läder

Snygga boots i läder med hög stilfaktor

 

7. Lita på din egen komfort och upplevelse snarare än skons storlek och beskrivning. Storleken varierar mellan tillverkare, och oavsett hur bekväma skorna är för en person, så kan det vara som så att de inte passar på just din fot. Vi är alla skapta olika - lita därför på ditt eget omdöme!

 

8. Ett ytterligare tips är att känna på skornas insida, för att se om det finns etiketter, sömmar eller annat material som kan irritera din fot.

 

herrskor och boots i läder

 

9. Undersök alltid skornas sulor och undersida innan inköp. Är de robusta nog att skydda mot skarpa föremål som du kan komma att gå på? Ger skosulan någon dämpning? Notera hur de känns när du provar dem. Försök att gå på hårda ytor såväl som på ytor med matta, för att bestämma hur skornas komfort på olika underlag.

 

10. Testa skorna med olika kläder. Prova först att matcha skorna med till exempel jeans och sedan till kostym. Ett par kostymskor bör vara snygga till både jeans och andra byxor. Prova också hur skorna llåter sig kombineras till olika typer av färger och stilar. Och glöm inte att sätta på dig din rock eller ytterjacka. Oftast är det tillsammans med dina ytterkläder som du använder dina herrskor, och det är givetvis då en fördel om de matchar snyggt.

 

OLIKA NYANSER AV LÄDERSKOR

Dahlin by Eberståls sortiment av herrskor är alltid av äkta skinn och finns i nyanserna ljusbrunt, mörkbrunt, grått samt svart. Vilken är din favoritnyans?

läderskor i olika färger

 

 

KINSALE: KLASSISKA SNÖRSKOR I SVART

Herrsko i läder och buffelskinn

Här har du ett par eleganta skor i putsat buffelskinn som gör din stil oövervinnelig. Denna skomodell har en snygg tåkappa och öppen snörning. Med sina rena och snygga design har KINSALE blivit en återkommande favorit bland våra kunder. Kanske för att den passar lika bra som kostymsko som till ett par avslappande jeans och en skjorta.

Upptäck vår klassiska skomodell KINSALE här.

 

 

HUDSON: BRUNA SKINNBOOTS MED GLANS

boots och kängor i brunt skinn

Vår populära skomodell HUDSON, är en modern skinnboot som tillverkas i putsat buffelskinn. Bootsen har snörning framtill samt en snygg dragkedja i sidan som gör de lätta att ta av och på. En sko för den stilsäkre mannen som med sin snygga design ger pondus och självsäkerhet till bäraren. Finns i nyanserna brunt och svart.

Upptäck HUDSON skinnboots i brunt.

 

 

svarta skinnboots, kängor av läder i svart

HUDSON - svarta skinnboots för herr med högglansig finish och dragkedja

 

 

BROOKS: DRESSAD SKO MED BROGUE

herrsko i äkta skinn mörkbrun

BROOKS är en elegant herrsko som med sitt klassiska brogue-mönster ger dig en dressad och välklädd look. Denna mångsidiga lågsko är tillverkade av putsat buffelskinn, och har pga. sin popularitet varit en del av vårt skosortiment under många säsonger. Modellens låga läst gör att skon känns nättare på foten, och att sulkanten smälter in snyggt i designen. För en avslappnad look; kombinera BROOKS till jeans och skjorta, eller bär den till en klassisk kostymbyxa. Finns tillgänglig i svart, mörkbrunt samt ljusbrunt.

Se mer av BROOKS herrsko i mörkbrunt här.

 

 

OBAN: SVART LÅGSKO I DERBYMODELL

skinnsko i äkta skinn mörkbrun

Med OBAN får du ett par eleganta och moderna skor i putsat buffelskinn. Skorna är av klassisk brogue och har en sulkant i ljusare läder. Den ljusa stickningen på sulkanten ger dessutom skon en extra elegans. En sko för den självsäkre mannen med stil!

Upptäck OBAN i svart nyans här.

 

 

HARDY: BROGUEBOOTS MED DRAGKEDJA

skinnboots skinnkängor med dragkedja

Broguebootsen HARDY är en grövre skomodell tillverkad i buffelskinn, ett material som passar utmärkt i vårt nordiska klimat. Bootsen kännetecknas av sina robusta läderöverdelar, som pryds av ett snyggt, perforerat brogue-mönster. Det gör HARDY till en mångsidig skomodell som matchar nästan vilka klädesplagg som helst; kostym, vardagskläder eller jeans. Finns tillgänglig i nyanserna brunt och svart.

Läs mer om HARDY här.

 

  

läderskor stora 47 48 skostorlek

 

Herrskor och boots i läder är för många den välklädde mannens främsta kännetecken. Letar du efter ett par herrskor i läder som förhöjer din stil och självkänsla?  Spana in vårt sortiment av kvalitativa läderskor och boots här!