Längtar du liksom vi efter värmande solsken, plusgrader och milda vindar? Efter en lång vinter står våren runt hörnet, och med den stundar säsongens fräscha vårmode.

I den här artikeln finner du mängder med inspiration inför vårsäsongen. Vi presenterar handplockade stiltips och moderna tolkningar av den klassiska blå skjortan. Välkommen!

 

 

Blommigt

Ett hett tips för att uppdatera den klassiska skjortan är att välja en modell i mönstrat tyg, vilket skapar en mer personlig och intressant look. För en stilsäker vår - upptäck våra blåblommiga favoriter som matchar lika bra till dina favoritjeans som kostymbyxor.

Blå skjorta blommig
Till vänster: Vit skjorta med blå blommor
Till höger: Blå skjorta med blommor

 

 

Lekfulla och personliga

Inget slår en skjorta med attityd, och liksom vi alla vet så är mode ett kreativt sätt att uttrycka den egna personligheten. Bär en skjorta med ett unikt uttryck så hämtar du garanterat hem många stilpoäng i vår. Matcha gärna din mönstrade skjorta med byxor i neutral färg, så låter du skjortan sätta tonen för din outfit.

 Blå skjorta mönster

 Hitta skjortan här: Blåvit randig skjorta med mönster

 

 

 Blå skjorta retro

 Hitta skjortan här: Blå skjorta med retro mönster

 

 

Geometriska former

Mjuka och geometriska former ger ett balanserat och spännande uttryck. Motivet passar lika bra till vardags som till fest, och varianterna är många. Uppskattar du ett större motiv eller ett mer diskret? Upptäck våra utvalda skjortor med geometriska former.

 Blå skjorta circlar
Till vänster: Vit skjorta med blått mönster
I mitten: Blå skjorta med vitt mönster
Till höger: Vit skjorta med blå cirklar

 

 

Matcha rätt

Vilka färger passar bäst till blått? Blått är en tacksam färg som passar till de allra flesta färger, men självklart finns det några guldkorn som gör sig extra bra ihop med denna färg. Nedan har vi listat några av våra favoritkombinationer:

Matcha gärna blått tillsammans med:
Vitt
Orange
Brunt
Svart

Blå skjortor

Blå skjortor

 

 

När vi ändå är inne på färger, så vill vi lyfta fördelarna med att matcha ton-i-ton. Genom att matcha en blå skjorta med en blå kavaj, får du ett balanserat och intressant uttryck. Ett ytterligare tips vid monokrom matchning är att välja olika nyanser av samma färg. Testa även att kombinera plagg i varierande material och strukturer – det ger din look ett mer livfullt uttryck!

 

 
blå skjorta

 

 

Ett annat exempel på en snygg matchning ton-i-ton är den jordnära färgen beige. Inspireras nedan av vår Blommiga skjorta i naturnära färger, som passar bra till Manchesterskjorta i brunt.

 

skjorta blommig

Hitta skjortan här: Blommig skjorta i naturfärger
Hitta manchesterskjortan här: Aramis Corduroy Brun Skjorta

 

 

Liksom tidigare uppmärksammat är brunt och blått en oslagbar kombination, så ett ytterligare tips är att bära den bruna manschesterskjortan tillsammans med vår mönstrade skjorta nedan. 

 

Blommig skjorta 

Hitta skjortan här: Mönstrad skjorta

 

Tips på fler snygga herrskjortor att möta våren i:

Rosa skjorta

Hitta skjortan ovan här: Corallfärgad herrskjorta

 

 

Skjorta regnbåge

Hitta skjortan här: Bomullskjorta i regnbågens färger