Är du intresserad av manligt mode och har riktigt goda kunskaper i produktion, design och mönsterkonstruktion? Vill du vara med bygga vidare på vår 100-åriga historia att skapa bekväma och häftiga skjortor till män? Då kanske du är den person som vi söker för att komplettera vårt fantastiska lilla team i Stockholm!

 

Om rollen

* Du koordinerar vår produktion av skjortor med våra sömnadsfabriker i Europa i enlighet med vår valda strategi. Detta innefattar bl.a förberedelse av tech packs i (illustrator) och visst arbete med vårt affärssystem, produktion- och inköpssystem.

* Du är delaktig i framtagning av ny kollektion med allt det innebär. Bland annat skapar du nya tech packs i Adobe Illustrator samt framtagning av skisser och måttlistor mm.

* Du måttar av provplagg, gör mönsterkontroll (Clo3D) och föreslår produktutveckling. Du följer plagget från 1:a prov till införsäljning och produktion.

* Du kommunicerar med syfabriker och tygleverantörer vilket främst sker via e-mail.

* Du kommer till begränsad del arbeta med marknadsfrågor kring våra plagg och tyg; tex hjälpa till med produktbeskrivningar och passformsfrågor i vår B2B e-handel. Kanske du även kan hjälpa oss att utveckla egna prints och liknande designmaterial?

* Resor till företagets lager i Borås, till samarbetspartners samt design- och tygmässor i Sverige / Europa kan förekomma.

* Ditt uppdrag genomförs med utgångspunkt i företagets övergripande strategier och det krävs att du har ett bra helikopterperspektiv, att du är strukturerad. Det är ett högt arbetstempo i säsongerna. Vi gillar att du tar för dig.

* Vi erbjuder en omväxlande och kreativ miljö där du får möjligheten att visa din kompetens, ansvarsförmåga och drivkraft.

* För rätt person med kapacitet och driv finns möjligheter att avancera med större ansvar / karriär. 

 

Din profil

Utbildning: Vi söker dig som har högre utbildning inom mönsterkonstruktion, sömnad och design, gärna med fokus på skjortor eller manligt mode.

Erfarenhet: Du har erfarenhet av att koordinera sömnadsproduktion i andra länder. Du kan skapa måttlistor och förstår dig på gradering. Ett krav är att du behärskar Adobe Illustrator. Kunskaper i CLO3D samt rörlig media är en fördel. Du är en stjärna på kommunikation, och har en hög nivå på engelska språket så att samarbetet med syfabrikerna blir smidigt.

Övrigt: Du har en stark känsla för mode, passform, kroppsform och sömnad generellt. Både driv, hög arbetsförmåga och positiv energi värderar vi högt. Samtidigt är snabbhet och noggrannhet förmågor vi uppskattar i arbetet med att analysera utmaningar och hitta lösningar. Du har en perfekt organisationsförmåga. Vi tror att du är driftig och gillar att ha många bollar i luften. Tillsammans ska vi utveckla Dahlin By Eberstål till det häftigaste skjortvarumärket.

 

Ansökan

Skicka din ansökan redan idag med CV, personligt brev och eventuellt portfolio. Ansök så fort som möjligt senast 5 september. Förväntad start: så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande i Stockholm. Välkommen att så snart som möjligt skicka din ansökan!
Skicka din ansökan till ansok@DahlinByEberstal.se och skriv detta i ämnesfältet: Design- & Produktions Assistent

 

Övriga fakta

Tillsvidare anställning deltid / heltid, beroende på dina förutsättningar. Tillträde enligt överenskommelse.
Region: Tjänsten utgår från Stockholm, Kungsholmen.
Hestra 1919 HEAB AB skapar häftiga skjortor och skor med detaljrikedom och i hög kvalitet under varumärket Dahlin By Eberstål. Om några månader firar vi 105 år som skjorttillverkare! I design-ateliern på Kungsholmen arbetar vårt fantastiska team. All sömnad sker i vårt närområde, Europa. Idag finns ca 100 återförsäljare som saluför våra produkter både i Sverige och Skandinavien samt en egen e-handel.