Är du intresserad av manligt mode och har riktigt goda kunskaper i design, produktion- och mönsterkonstruktion? Vill du vara med på resan mot varumärke och kollektion i världsklass och bygga vidare på vår 100-åriga historia? Då kanske du är den person som vi söker!

 

Om rollen

* Du kommer att vara delaktig i design, produktutveckling, framtagning av kollektioner; alltid med våra kunder i fokus. Detta innefattar bland annat framtagning av skisser samt tech packs i Adobe Illustrator. Dessutom gör du avprovningar, måttar av provplagg och gör mönsterändringar / produktutveckling. Du följer plagget från 1:a prov till införsäljning och produktion.

* Du kommer att arbeta med sömnads- och produktionskoordinering och har ett driv att förbättra produkten. Detta innefattar visst arbete med vårt affärssystem, produktion- och inköpssystem.

* Du är delaktig i kommunikation med syfabriker och tygleverantörer. Detta innefattar också visst arbete med våra logistik och transportpartners.

* Du kommer också till viss del arbeta med logistiken kring våra plagg samt hjälpa till med produktbeskrivningar och förfrågningar i vår B2B e-handel. 

* Resor till företagets lager i Borås, samarbetspartners samt design- och tygmässor över Europa kan förekomma.

* Ditt uppdrag genomförs med utgångspunkt i företagets övergripande strategier och det kommer krävas att du har ett bra helikopterseende, att du är strukturerad samt att du tar för dig.

* Vi erbjuder en omväxlande och kreativ miljö där du får möjligheten att visa din kompetens, ansvarsförmåga och drivkraft.

* För rätt person med kapacitet och driv finns stora möjligheter att avancera med större ansvar.

 

Din profil

Vi söker dig som har utbildning inom mönsterkontruktion, sömnad och design gärna med fokus manligt mode, och som har mycket driv och positiv energi. Du har stark känsla för mode, passform, kroppsform och god erfarenhet av koordinering av sömnadsproduktion, liksom mönsterkonstruktion och textil. Du kan skapa måttlistor, har graderingserfarenhet och kunskap inom skrädderi och sömnad. Både snabbhet och noggrannhet är förmågor vi uppskattar i arbetet mot att identifiera och analysera problem samt hitta lösningar. Du gillar kommunikation, och har mycket bra kunskaper i Engelska (både tal och skrift) och behärskar  Adobes program och Microsoft Excel. Kunskaper i CLO3D samt rörlig media är en fördel. Du har organisationsförmåga och är lösningsorienterad och gillar att ha många bollar i luften, för detta är inget jobb för dig som vill ta det lugnt. Tillsammans ska vi utveckla Dahlin By Eberstål till Sveriges häftigaste skjortvarumärke.

 

Ansökan

Skicka din ansökan redan idag med CV, personligt brev och eventuellt portfolio. Ansök så fort som möjligt senast 23 september: Förväntad start: så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande i Stockholm. Välkommen att så snart som möjligt skicka din ansökan!

Skicka din ansökan till ansok@DahlinByEberstal.se och skriv Design/Produktion i ämnesfältet.

 

Övriga fakta

Tillsvidare anställning deltid / heltid, beroende på dina förutsättningar. Tillträde enligt överenskommelse.

Region: Tjänsten utgår från Stockholm, Kungsholmen.

Hestra 1919 HEAB AB tillverkar skjortor, pikéer, tröjor och skor med detaljrikedom och i hög kvalitet under egna varumärken, tex Dahlin By Eberstål. Idag finns ca 100 återförsäljare som saluför våra produkter både i Sverige och Skandinavien samt en e-handel. Vi firar 103 år som skjorttillverkare i år!