En blå skjorta är ett klassiskt herrplagg som sedan länge varit en naturlig del av varje mans garderob. Dess tidlösa, lugna och neutrala färg gör den till en klar favorit att bära gång efter gång. Den blå skjortan passar inte bara på kontoret, utan faktiskt för alla tillfällen. Oavsett om du är på affärsmöte, bröllop eller en cocktail utgör den blå skjortan ett smart val - i alla fall så länge du matchar skjortan med rätt byxa, kavaj eller kostym. Låt dig inspireras av Dahlin By Eberståls topplista för blå skjortor nedan. Klicka på respektive skjort-länk för att handla skjortan direkt.

 

 

TOPPLISTA BLÅ SKJORTOR

 

 

Blå Herr skjorta Twill Klassisk bröstficka     Ikonisk Blå Skjorta med Bröstficka

Att hitta rätt blå skjorta är inte lätt. Vi börjar vår lista över blå skjortor med den mest klassiska blå skjortan; den Ikoniska Blå Skjortan. Både tyget och modellen har utvecklats och förfinats av oss år efter år. Det är därför den är så bra. Skjortan är uppsydd i 100% bomullstyg, vävt av en av våra skickligaste Europeiska vävare. Vävtekniken heter twill, en väv som skapar ett diagonalt mönster på ytan, samma typ av mönstret som i jeanstyg. Detta är en slitstark och snygg väv som passar perfekt på klassiska skjortor. Skjortan har en bröstficka, cut-away krage och diskreta knappar. Den blå skjortan kan du ha på dig i business sammanhäng likaväl som på fester. Vi kallar den en klassiker eftersom den passar i nästan alla situationer och är ikonisk i affärsvärlden. 

 

 

 Blå skjorta Herr Rosmönster i kragen och Manschetten         Skjorta i bomull skrynklar minimalt

En tidlös enfärgad skjorta i ny tappning med lyxig lyster i tyget. Detaljerna med rosmönster som pryder insidan av kragen och manschetten ger ett intressant och elegant uttryck. För att fullända känslan är knappen isydd med snyggt matchande tråd till detaljerna. Tyget till skjortan kommer från en av våra främsta väverier i Europa och har dessutom försetts med en behandling som gör att den skrynklar minimalt, utan att på något sätt göra avkall på den sköna känslan mot kroppen.

 

 

Blå Skjorta Herr Blommönster I kragen och Manschetten    Blå Herr Skjorta med Detaljer på Manschett

 En tidlös enfärgad blå skjorta i ny modern tappning och med lyxig lyster i tyget. Detaljerna på manschetten och i kragen ger ett moderiktigt uttryck. För att fullända skjortan är knappen isydd med snyggt matchande tråd.

 

 

Blå Skjorta Herr med Jaquardmönster  Blå Skjorta med Jacquardmönster

En signature skjorta i jaquardvävt bomullstyg i olika nyanser av blått. Jaquardväven är dubbelsidig vilket betyder att färgerna blir spegelvända på baksidan och på skjortans detaljer. Skjortans tyg har ett häftigt mönster med kvadrater och cirklar och dess finish ger en lyxig känsla. Passar perfekt till bruna chinos med ett snyggt bälte eller till kavaj och eleganta byxor. Vi lovar att detta är en skjorta som kommer ge dig många beundrande blickar. Framförallt är det skjortans design och exklusiva kvalitet som sticker ut. Skjortan är hantverksmässigt mönsterpassad, har en bröstficka och cut-away krage samt eleganta djupblå knappar. Tvättråd 40 grader maskintvätt.

 

 

Blå Skjorta herr Mönster män  Blå Herr Skjorta med Mönster av Män

En skräddarsydd design i säsongens nya, blå färgnyans. Exklusivt skjorttyg med tryckt mönster av konverserande män i en stilfull komposition. Varje detalj är noga utvald. Skjortan är tillverkad av premiumbomull från ett av våra skickligaste väverier i Italien och uppsydd i vår sömnadsfabrik vid Östersjön. Passformen ger dig den trendiga, skräddade looken vare sig du bär skjortan med några knappar uppknäppta med dressade byxor eller till kostym, jeans, chinos. Regular Cut passform med Dahlin By Eberståls signature krage. 100% bomull. Maskintvätt 40°.

 

 

blå skjorta herr med mikromönster  Mörkblå Skjorta med Mikromönster

Micromönstrad skjorta som nästan ger intrycket av en enfärgad skjorta. En skjorta till dig som kanske inte riktigt är beredd att ta steget fullt ut till alla stora mönster men ändå vill vara à jour till modebilden. Skjortan har cut away krage samt elegant färganpassade knappar som tar upp färgen i mönsterbilden. En skjorta som passar lika bra till fest som till en dag på jobbet.

 

 

blå skjorta herr ränder   Elegant Blå Skjorta med Ränder

Klassiskt elegant randig skjorta i ny tappning med fina detaljer. Tyget från denna skjorta kommer från en av våra europeiska vävare. Ett tyg som vi håller som en favorit av högsta kvalitet. Denna dubbeltvinnade bomullskvalitet är extremt lättstruken och har en härlig känsla mot kroppen.

 

 

blå skjorta med blommönster i kragen och manschetten Ljusblå Skjorta med Blomdetaljer

En enfärgad blå skjorta i ny modern tappning i exklusivt tyg från Tjeckien. Skjortan har lyxiga detaljer på insidan av krage och manschett. De storblommiga detaljerna på manschetten och i kragen syns inte mer än om du ”öppnar upp” en knapp eller två. För att fullända skjortan är knappen skarpt blå. Skjortans detaljrikedom ger ett trendigt intryck och visar känsla för design. Tyget har försetts med en behandling som gör att det skrynklar minimalt, utan att på något sätt göra avkall på kvaliteten.

 

 

blå skjorta herr mönster plaisey    Blå Skjorta med Paisleymönster

Skjortan är tillverkad i bomullspoplin som ger en härlig känsla mot kroppen . Trycket består av ett klassisk och fräckt paisleymönster. En ljus knapp förstärker fräschören i skjortan. Vi har valt att sy i knappen med mörkare tråd för en maskulinare kontrast. En sober och elegant skjorta som passar lika bra till ett par ljusa byxor som under en mörk kostym. Du väljer vilket uttryck du vill förmedla.

 

 

blå skjorta mönster vita rosor    Mörkblå Skjorta med Vita Rosor

Snygg skjorta i absolut högstabomullskvalitet. Satinbindningen gör skjortan extra följsam samt ger en lyster utöver det vanliga. Knappen är matchad mot grundfärgen i tyget och elegansen förstärks genom att vi valt att sy i knappen med en ljusare tråd som kompletterar rosmönstret.

 

 

blå skjorta herr rutig business    Ljusblå rutig business skjorta

Klassiskt elegant rutig skjorta i ny tappning med fina detaljer. Tyget från denna skjorta kommer från en av våra europeiska vävare. Ett tyg som vi håller som en favorit av högsta kvalitet. Denna dubbeltvinnade bomullskvalitet är extremt lättstruken och har en härlig känsla mot kroppen . Skjortan är försedd med en cut away krage samt dahlins fina detalj på manschetten i form av ett streck.

 

 

blå skjorta herr mönster vita cirklar Money Talks-Blå Skjorta, Mönster av Mynt

Cirkulärt myntmönster pryder denna skjorta i en härlig dobbykvalitet som får en automatisk stretchkänsla av bindningen. Med blå/grå toner har vi dessutom förstärkt uttrycket med knappen åt det grå hållet.

 

 

blå skjorta herr jeansblå paisley  Jeansblå skjorta med bröstficka

Enfärgad skjorta i absolut högsta bomullskvalitet - 2-ply yarn. Kvaliteten ger en följsam känsla samt en lyster utöver det vanliga. Denna modell har en cut away krage, en rundad manschett samt en elegant dold ficka. Med det vackra paisleytyget i kragen, detalj på manschetten samt i fickan får skjortan ett genomarbetat uttryck. Ett tips från designern rekommenderas att dra upp fickpåsen för att få utseendet av en näsduk.

 

mörkblå skjorta herr mönster jaquarvävd Mörkblå jaquardvävd skjorta med bröstficka

Med en elegant vacker avvikande färg i tyget får detta vävda mönster extra karaktär. Skjortan upplevs enfärgad med en intressant struktur. Kragen är av cut away utseende och manschetten är rund med ett snyggt anpassat avvikande tyg på insidan. Den infällda stolpfickan ger ett intressant uttryck. Som ett tips från designern rekommenderas att dra upp fickpåsen för att få utseendet av en näsduk.

 

 

leisure Kavaj Blå Blå Överskjorta/ Leisure kavaj

Tekniskt sett inte en blå skjorta men vi vill nämna denna trendiga leisure-kavajen i vackert linnetyg. Passar lika bra till mörka dressade byxor som vita jeans, eller som här på bilden till bruna byxor på uteserveringen. Ett trendigt plagg med säkra detaljer som enkelt fixar din klädsel på strandfester, promenader och söndagshäng.

 

blå skjorta herr kortärmad hawaiiKortärmad Marinblå Hawaiiskjorta

En somrig skjorta i fin kvalitet och härlig design för sköna dagar i solen

 

 

blå skjorta herr persiskt micromönster  Blå Skjorta med Persiskt Micromönster

Skjorta i en skön bomullskvalitet med lite stretch som förhöjer komforten. De stilrena detaljerna på manschetten samt att knappen är isydd med avvikande färg gör helheten komplett på denna elegant mönstrade skjorta.

 

 

blå skjorta herr micromönstrad Micromönstad Blå Bomullsskjorta 

Skjortan som förhöjer både den välklädda och den avslappnade stilen med sitt vackra tyg och perfekta krage. Den här skjortan har ett elegant, mikrovävt geometriskt mönster i blå och grå färgpalett. Vi har valt att göra knapparna kontrasterande för att generera energi.

 

 

blå skjorta herr brun rutig Ljusblå Brun Rutig Business Skjorta

Elegant businessskjorta i en härligt fin dubbeltvinnad bomullskvalitet (2- ply). Basfärgen i ljusblå har en vävd ruta i brända färger som gör att den får ett sofistikerat uttryck. En skjorta som passar precis lika bra under kostymen som till ett par chinos eller jeans. Kragen är extreme cut away och manschetten är enkelt rundad. Se gärna den exklusiva detaljen på manschetten i form av en brytning i samma färg som återfinns inne i oket på skjortan. Allt vackert färganpassat mot de brända färgerna i rutmönstret.

 

 

blå skjorta herr bomull bröstficka  Blå Tencell/Bomull skjorta med Bröstficka 

Om du söker en silkeslen skjorta så kan vi rekommendera denna modell. Tencell, som är en cellulosafiber och i detta fall blandad med bomullsgarn ger en härig känsla i tyget. Tillsammans med snygga detaljer i såväl krage som manschett och den infällda stolpfickan får du ett intressant uttryck. Som ett tips från designern rekommenderas att dra upp fickpåsen för att få utseendet av en randig näsduk.

 

 

ljusblå skjorta herr wallstreet Ljustblå Wall Street Business Skjorta

Text kommer inom kort! 100% Bomull

 

 

blå skjorta herr vävt micromönster paisley Blå Bomullskjorta med Vävt Micromönster 

Bomullsskjorta i en snygg textur som ger ett tvåfärgat uttryck. Med ett lekfullt paisleymönster i krage och manschett får du en skjorta som är klassisk men samtidigt intressant.

 

 

NEDAN SKJORTOR FINNS I BEGRÄNSAT ANTAL STORLEKAR  / SNART SLUT PÅ LAGER

 

  

blå skjorta herr blommönstrad    Blå Blommönstrad Linneskjorta

En härlig linneskjorta i olika nyanser av brunt och blått. Skjortans tyg har ett ljuvligt tryck av små blommor och löv på en blå bas. Linneskjortan kan bäras som den är, utanpå, eller instoppad i ett par jeans till exempel.

 

 

blå skjorta herr pinup Ljusblå skjorta med retromönster

En häftig skjorta med massproducerat pin-up-motiv som för 100 år sedan fick ett stort genomslag och snabbt blev en populärkultur. Manliga pin-ups (känd som beefcake) var mindre vanliga än deras kvinnliga motsvarigheter men ett exempel är James Dean.

 

 

blå skjorta herr rutig klassisk Klassisk ljusblå rutig skjorta 

Rutig skjorta med regular passform samt cut away-krage. Uppsydd i bomull för extra komfort, styrka och lyster.

 

 

blå skjorta herr blå rosor Cupido - Bomullsskjorta med Blå Rosor

Designad skjorta av skönaste bomull. Kvaliteten får ett vackert fall och en fin lyster som ger de dovare färgerna i mönstret styrka. Färganpassad knapp och tråd.

 

 

blå skjorta herr bladmönstrad Jeansblå linneskjorta med bladmönster

En snygg skjorta i blå nyanser. Skjortans tyg har ett häftigt tryck med blad och rutor på mörkblå bas. Linneskjortan är snygg som den är, utanpå, eller instoppad i ett par jeans.

 

 

Blå skjorta herr kortärmad blomprint Kortärmad mörkblå skjorta med blomprint

Sommarens skönaste skjorta kanske? I alla fall om vi får välja. Med ett härligt blomprint på mörkblå bas. Passar perfekt till dina favorit shorts. Matcha med en blå tröja från Dahlin By Eberståls sortiment.

 

 

 

VARFÖR VÄLJA EN BLÅ SKJORTA?

Den blå skjortan är versatil. En skjorta som är blå funkar för i principa alla högtider och alla festligheter men är precis lika passande på kontoret och i affärssammanhang. Till och med hemma i tv-soffan passar en blå skjorta in. Den blå skjortan funkar lika bra med slips som utan, och den står alltid på egna ben. Du behöver inte bära den med tröja eller kavaj, även om det kan passa perfekt. Har du en kostym i garderoben innebör det att dina byxor och kavaj redan är ”samordnade” och passar ihop, och därmed upp till dig att för varje unikt tillfälle välja den perfekta skjortan. Väljer du en strikt, spännande eller en lekfull blå skjorta till kostymen? Variationen bland Dahlin By Eberståls skjortor är stor, det som är utmärkande är den fina kvaliteten och de trendrätta detaljerna. Rätt skjorta till kostymen skapar den ultimata looken och blir ett komplement som förhöjer din stil. Länge leve den blå skjortan från Dahlin By Eberstål.

 

 

Dahlin By Eberstål logo