Frukost i en luftballong, följt av skydiving och en exklusiv fest i Amazonas djungel. Så ser Dahlin by Eberstål-profilen Mattias Colemans drömhelg ut — om resan ut i rymden inte blir verklighet. Vi har mött honom över ett samtal kring kändisskap, adrenalinstinna aktiviteter, och om vikten av en mångsidig stil.

 

Mattias Coleman i intervju

Mattias Coleman i dokusåpan Paradise Hotel.

 

2018 så blev du känd hos svenska folket efter din medverkan i dokusåpan Paradise Hotel. Vad lärde du dig av deltagandet i programmet?

Inne i huset så var allting på låtsas och vi levde i en slags bubbla. Men även ifall det som hände där inte var på riktigt, så påverkade det en känslomässigt och man kände sig förvirrad. Vid sådana tillfällen så är det lätt att säga och göra saker som man inte menar — eller att bli kär. Om jag var med i Paradise Hotel en andra gång så skulle jag absolut se saker på ett annorlunda sätt och låta bli att övertänka. Det är också det som jag har lärt mig av min medverkan; att försöka göra det bästa av situationen och att ha kul under tiden!

 

Mattias Coleman i intervju

Fotograftering med Dahlin by Eberstål med en linneskjorta i grått samt boots i brunt skinn.

 

På tal om kändisskap. Hur är det egentligen att bli igenkänd på gatan?

I början så var det väldigt ovant att bli igenkänd, nästan lite chockartat. Men jag har haft turen att inte utsättas för något hat, och tycker att det är otroligt positivt när folk kommer fram och hejar på mig. Sen har kändisskapet självklart sina avigsidor med. Om jag är sjuk och vill gå till Ica så är det inte lika kul att bli igenkänd. Men egentligen så betraktar jag mig inte som en kändis alls, det finns många som är mycket mer kända än jag!

 

Mattias Coleman i intervju

Att se sina problem i nytt ljus. 

 

Vad ger dig nya perspektiv på saker och ting?

Att resa är för mig nummer ett när det kommer till att få nya perspektiv på saker och ting. Om du åker till Asien eller Kanada och ser hur deras vardag är, så inser du att det som händer i Sverige inte gäller för hela världen. I jämförelse med de hemlösas liv i Thailand så framstår ditt eget liv gissningsvis inte lika dåligt, och du ser de problem som du har i ett nytt ljus.

 

Mattias Coleman i intervju

Som modell för Dahlin by Eberstål iklädd en linneskjorta i vitt.

 

Vilket är ditt drömresmål?

Jag har inte ett specifikt drömresemål — om jag hade haft det så hade jag redan varit där! Men jag har ett drömäventyr och det är att besöka en restaurang och klubb som ligger mitt ute i den brasilianska djungeln. Du hittar den på toppen av ett berg och det enda sättet att ta sig dit är med linbana. Det är ett väldigt exklusivt ställe och inte vem som helst får en inbjuden. Det är också den typ av saker som jag vill uppleva. Att klubba högt uppe bland molnen i den brasilianska djungeln — det är inte många människor i världen som får uppleva det!

 

Mattias Coleman i intervju

En största last i livet som resulterat i vinster. 

 

Du är sedan flera år tillbaka aktiv som personlig tränare och den som följer ditt Instagramkonto får intrycket av att du är en otroligt målinriktad och disciplinerad person. Men vilken är din största last i livet?

Det är min ADHD. Jag är som du säger väldigt målinriktad och målmedveten, men min koncentration är något som jag dagligen fightar med. Att sitta framför datorn sex timmar i sträck är extremt svårt för mig, och jag blir väldigt lätt distraherad. Men min ADHD håller mig också i gång, så det är både för och nackdelar. Men jag hade kanske varit ännu längre i mitt liv än vad jag är nu, om det inte varit för den.

 

Mattias Coleman i intervju

Inspireras av Mattias Coleman, hitta din vita piké här!

 

Låt oss föreställa oss ett drömscenario. Du vaknar upp en lördag helt utan planer och med obegränsade finansiella resurser. Hur ser helgen ut?

Jag väljer att vakna i ett exotiskt land och det första jag gör är att åka upp i en luftballong för att äta min frukost. Efter frukosten så hoppar jag bungyjump från luftballongen, och sen tar jag och mina vänner ett flygplan upp i skyn för skydiving. Vi landar nere vid ett vattenfall och där käkar vi alla en riktigt god middag. Sedan blir det fest hela natten på klubben i djungeln som jag berättade om tidigare. Jag gillar äventyrliga saker och är inne på mycket adrenalin, fartfyllda aktiviteter skrämmer mig inte. Förresten, jag ändrar allt det där. Jag väljer att åka ut i rymden – det är nummer ett på listan och det coolaste någonsin!

 

Mattias Coleman i intervju

Mattias nummer 1 för att varva ner.

 

Du verkar minst sagt vara en person med många bollar i luften. Men hur gör du för att varva ner i vardagen?

För mig så är träning nummer ett när det kommer till nedvarvning. Träning håller mitt sinne i balans, och utan träningen så hade jag inte kunnat göra någonting av det som jag gör idag. Att äta god mat och kolla på film är ett annat knep för att stressa ner i vardagen. Jag älskar verkligen att kolla på film, och att ligga i soffan med mobilen utan att egentligen göra någonting. Annars så umgås jag gärna med mina vänner över en middag. Gott umgänge får mig att slappna av och att inte tänka – att bara vara helt enkelt!

 

Mattias Coleman i intervju

Matcha Ravello blazer med en vit t-shirt för en mer casual look!

 

Var hittar du inspiration när det kommer till mode och kläder?

Jag har inte någon direkt stilikon, utan bär helt enkelt det som jag tycker är coolt. För mig är det väldigt viktigt att vara mångsidig och att inte bara köra på en stil. Ena dagen har jag kanske på mig finskor och slips, nästa dag kör jag en mer casual look. Att våga klä upp sig inför festliga tillfällen är också viktigt för mig. Egentligen så tycker jag att alla passar i alla kläder, men något som verkligen är snyggt är personer med självsäkerhet och pondus. De som bär kläderna snarare än att kläderna bär de!

 

Vilket är det dyraste plagget som du köpt?

Det är en skinnjacka för 5000kr, så jag har nog aldrig köpt något obscent dyrt. Men det är den bästa jackan jag har och jag kommer att använda den tills den inte längre håller ihop. Den var definitivt värt köpet!

 

Mattias Coleman i intervju

Mattias favorit i garderoben, den stickade linneskjortan!

 

Det är lördagskväll och du ska på dejt. Hur ser din outfit ut?

Just nu så är min favoritoutfit en stilren kombination av vita sneakers, grå linnebyxor och en stickad linneskjorta med kortärm som jag hade på mig på en av Dahlin by Eberståls plåtningar. Den kortärmade skjortan är jag absolut förälskad i och den har blivit flitigt använd på sistone. Det är en outfit som är uppklädd men samtidigt inte för uppklädd, vilket passar bra till en dejtkväll.

 

Mattias Coleman i intervju

Dahlin by Ebståls kläder är favoriterna, här iklädd Palermo blå linneskjorta.

 

Hur har din stil förändrats genom åren?

Min stil har förändrats extremt mycket genom åren! Jag kunde inte klä mig för fem öre fram tills för sex år sedan. Då började jag umgås med en kille i Göteborg som älskar mode, och han inspirerade mig till att våga mer. Sedan dess så har jag blivit mer intresserad av kläder, även ifall jag inte gillar mode som är alltför extremt. Till skillnad från tidigare så klär jag mig mer mångsidigt och vågar att bära både smycken och chelsea boots. Dahlin by Eberståls kläder hör till mina absoluta favoriter — de är verkligen tvärsnygga!

 

Mattias Coleman i intervju

Att njuta av nuet utan distraktioner.

 

Vilka gyllene regler lever du efter?

En regel som jag försöker leva efter är att inte vara långsint när det kommer till relationer, något som jag har ändrat på de senaste åren. Och jag försöker också att inte övertänka situationer som jag inte kan förändra. För om jag ändå inte kan ändra på något, så finns det egentligen ingen anledning att grubbla över det.
Sen tycker jag också att det är superviktigt att göra det man själv vill utan att andras åsikter ska ändra på det. Slutligen så tror jag på att leva i nuet, något som jag är både bra och dåligt på. Jag är dåligt på det eftersom jag tänker extremt mycket på min framtid — jag har många bollar i luften samtidigt för jag vill utvecklas.
Men när jag är ute och äter med mina vänner, festar, eller gör andra saker så är det är väldigt sällan som jag har telefonen i min hand. Jag vill helt enkelt njuta av nuet utan distraktioner!

 

Mattias Coleman i intervju

Inspireras av Mattias med snyggaste mörkblå polo-piké tröjan i hög krage.