Tvålfagre Simon Lindström satte många hjärtan i brand, när han 2021 medverkade i den populära dejtingserien Bachelor. Vi har träffat honom för att få receptet på en lyckad dejt, höra vem han helst spelar ett parti UNO mot, och om hur det var att gå från okänd till känd över en natt.

 Bachelor Simon Lindström i intervju

Simon Lindström tillsammans med Elvira Andersson i dejtingserien Bachelor.

 

2021 så sökte du kärleken i TV4:s populära dejtingserie Bachelor. Hur var det att gå från okänd till känd över en natt?

Det går nog inte riktigt att förbereda sig på att bli en offentlig person! Kändisskapet har absolut påverkat min vardag och numera känner jag ett större ansvar när det kommer till hur jag uttrycker mig i olika sammanhang.

En sak som jag verkligen uppskattar med att vara känd är all den kärlek som jag har fått — det är fantastiskt när folk hör av sig och ger mig komplimanger om hur jag är som person. Men kändisskapet har också utmanat mitt självförtroende. Har jag en dålig dag så kan det vara jobbigt att hantera de som vill tycka till om allt jag gör.

I det stora hela så tror jag att kändisskapet har testat min självkänsla och fått mig att förstå mig själv bättre. För mig så är det ingen egoboost att vara känd, men det har absolut stärkt mig genom självkännedom!

 

Simon Lindström från Bachelor i intervju

 Som modell för Dahlin by Eberstål iklädd en stickad linneskjorta i blått.

 

Efter Bachelor kan man väl säga att du blivit något av ett dejtingproffs. Hur ser egentligen förutsättningarna ut för en riktigt bra dejt?

Jag tror ju stenhårt på att receptet för en bra dejt är att våga vara sig själv. Man ska absolut inte dra på i onödan — är man inte personen som trivs på en flott fine dining-restaurang så ska man låta bli att styra dejten ditåt.

Anpassa i stället dejten så att den passar dig själv och ditt sällskap. Och glöm inte bort att vara nyfiken på den andra. Fokuserar man på den andra i stället för på sig själv så löser sig det mesta!

 

Bachelor Simon Lindström och Sebastian Martinsson

Tillsammans med Sebastian Martinsson vid inspelningen av podcasten "Den moderna mannen".

 

Tillsammans med Sebastian Martinsson från Bachelor så driver du podcasten ”Den moderna mannen”, som jobbar för att sudda bort machokulturen i samhället. I vilka sammanhang har du själv varit utsatt för machokultur?

För mig så handlar machokultur om personer som trycker ner andra för att själva komma upp, och om förlegade stereotyper som att män inte ska prata om känslor.

Det är något som jag själv framför allt kommit i kontakt med under uppväxten, i allt från klassen till olika idrottssammanhang.

Ungdomar är inte alltid så sjysta mot varandra, och det är många som testar sina roller i gruppen genom att mästra och utmana andra. Det vill jag absolut vara med om att motverka.

 

Bachelor Simon Lindström i intervju för Dahlin by Eberstål

Gör som Simon Lindström — satsa på en randig skjorta med marin känsla i sommar!

 

Vem är din manliga förebild i livet och varför?

Jag har nog inte en specifik manlig förebild i livet, utan hämtar inspiration från flera olika personer. Men om jag ska nämna en person som jag ser upp till väldigt mycket så är det min lillebror.

Han har värderingar som jag tycker är väldigt fina, och är lite bättre än jag på att stanna upp i livet och bara njuta. Det är ju också det som livet egentligen handlar om — att ta vara på nuet.

 

Simon Lindström från Bachelor i intervju

Få slår Simon Lindström på fingrarna när det kommer till färdigheter i kortspelet Uno.

 

Vi har hört att du är riktigt vass på kortspelet ”Uno”. Om du får välja vem som helst att spela en helkväll Uno med, vem skulle det vara?

Zlatan hade inte varit helt fel att spela mot! Han är en jäkligt cool person och absolut något av en idol för mig. Ibland så kan han uppfattas som macho, men jag känner ändå att han är det på ett rättvist sätt. Jag tycker mer att han är typen som är stöddig mot de som är stöddiga mot honom.

Jag har också fått intrycket av att han är en väldigt stark person, som törs ställa upp för sig själv och andra. Men jag hade nog inte vågat vinna över honom, utan hade hållit kvar mina +4 kort på handen!

 

Simon Lindström från Bachelor i intervju


Vitt herrskjorta i 2 ply yarn

 Låt dig inspireras av Simon Lindström och matcha linnekostymen med en sober bomullsskjorta i vitt.

 

Låt oss tala om mode. Det är lördag och du är bjuden på fest. Hur ser outfiten ut?

Jag kör väldigt mycket på feelingen för dagen. Förr så hade jag ett jobb där jag alltid var klädd i kostym, så för mig känns det ganska tråkigt att komma klädd i vad som brukade vara min vardagsklädsel.

Men det händer att jag rockar kostymen, eller kör en enklare kombination i form av kostym och t-shirt. Ett par slitna jeans och en t-shirt är också en klar favorit — gärna i kombination med snygga smycken.

 

Viktor Frisk och Simon Lindström tillsammans i Smögen

Sommar och sol! Simon med vännen Viktor Frisk i semesterparadiset Smögen.

 

Vit linneskjorta herr

Den svalkande linneskjortan är ett definitivt måste i sommargarderoben. Ovan: Palermo linneskjorta i vitt.

 

Blå linneskjorta herr

Palermo linneskjorta finns även i en snygg himmelsblå nyans.

 

Vem är din stilförebild?

Jag använder mig en hel del av min vän Viktor Frisk som har en riktigt snygg stil. Han inte bara följer utan skapar trender, både när det kommer till val av plagg och färger. Det gillar jag!

 

Simon Lindström från TV4:s Bachelor i en vit skjorta med hög krage

Simon Lindström bär en tidlös skjorta med hög krage i vitt.

 

Hur har din klädstil förändrats genom åren?

Man har ju minst sagt gått igenom många faser i sitt liv. Från sidenkalsonger i lågstadiet till stora Tigerbälten med logga under tonåren. Det har hänt en hel del på vägen! Jag har nog följt många av de trender som varit, men det är minst lika många som jag valt att inte följa.

Nu när man har blivit något äldre så gillar jag att klä mig mer klassiskt och tidlöst än vad jag gjorde tidigare, det är min stiltendens under de senaste åren.

 

Bachelor Simon Lindström i intervju för Dahlin by Eberstål

 

Vit t-shirt med rund hals

Den vita t-shirten är en klar favorit i Simon Lindströms garderob. 

 

Du syns ofta klädd i en stilren vit t-shirt. Vad är det som du gillar med den vita t-shirten?

Jag har absolut en förkärlek till basplagg och har ofta på mig både vita och svarta t-shirts. Men det jag framför allt gillar med den vita t-shirten är att den lyfter andra plagg, och då gärna om man matchar ton i ton.

Få outfits slår en vit t-shirt i kombination med ett par sneakers i samma nyans! Jag tycker också att andra detaljer kommer fram bättre när man är enklare klädd. För vissa kan det vara håret, för mig är det mina blå ögon som blir mer framträdande i kombination med en klassisk vit t-shirt.

 

Simon Lindström från Bachelor i intervju med Dahlin by Eberstål

 Maxa självförtroendet iklädd en ledig bomullsskjorta med exotiskt motiv!

 

Vilken känsla får du när du bär en riktigt bra outfit?

Det är väl framför allt att man känner sig riktigt snygg! När man känner att man ser bra ut, så höjer det definitivt självförtroendet, och man blir snäppet gladare och trevligare mot sin omgivning. Jag tror absolut att ens val av outfit bidrar till känslan som man kommer att ha under dagen.

 

Dahlin by Eberstål i intervju med Simon Lindström

Personlig utveckling inom karriär och träning hör till Simon Lindströms gyllene regler.

 

Vilka gyllene regler lever du efter?

Jag hör inte till en av de som lever efter mantrat ”Live Love Laugh”, men något som jag verkligen tror på är att hela tiden vidareutvecklas som människa. För mig handlar utveckling både om karriär och träning.

När det kommer till karriär så har jag aldrig velat gå till ett 8-5 jobb där jag gör samma sak varje dag och sedan stämplar ut. Mitt mål har snarare varit att lära mig så mycket som möjligt för att ta mig vidare framåt.

Det är också därför som jag har valt att bli egenföretagare; för att utmana mig själv samtidigt som jag jobbar för ett eget projekt. Sen tror jag också att det är jätteviktigt att våga stanna upp i livet och ta sig tiden att njuta tillsammans med nära och kära.

En bra balans mellan privat- och arbetsliv är superviktigt även ifall det är lätt att glömma bort ibland.

 

Dahlin by Eberstål i intervju med Simon Lindström

Planerna inför sommaren stavas resor och spontanitet!

 

Sist men inte minst: Hur ser planerna ut i sommar?

Jag gillar att vara spontan under semestern så jag har sett till att lämna utrymme för just spontanitet. Min familj bor vid Mälaren i Eskilstuna, så det blir definitivt några vändor hemma om och en tur med familjens båt och wakebord.

Utöver det så har jag planerat in en resa till Smögen, ett festivalbesök, och en utlandsresa tillsammans med vännerna. Men vi har inte bokat någon resa än, så vi får se var vi hamnar!