Vi söker efter en praktikant inom textil &design.
Är du intresserad av manligt mode och har goda kunskaper i textil, kläddesign, mönsterkonstruktion och inköp? Vill du vara med på resan mot varumärke och kollektion i världsklass och bygga vidare på vår 100-åriga historia? Då kanske du är den person som vi söker!

Uppgifter
* Du arbetar med inköp, produktion och utveckling och kommer få koordinera en eller flera av våra produktgrupper.
* Du kommer att vara delaktig i design, utveckling, framtagning av kollektioner, säljkataloger och artwork i tätt samarbete med vårt team samt fotografer; alltid med våra kunder i fokus.
* I arbetet ingår att lägga materialbeställningar och produktionsorder. Detta innefattar även framtagning av tekniska dokument för sömnad i Adobes program.
* Du kommer hjälpa till att omvärldsbevaka manligt mode för att kunna bidra till färg- och trendkartor samt du kan presentera detta och klädkollektion för säljare/kunder vid behov.
* Du kommer också till viss del i mån av tid och kunskap att kunna bidra i arbetet med vår B2B ÅF e-handel.
* Resor till företagets lager, huvudkontor, samarbetspartners samt design- och tygmässor över Europa kan förekomma.
* Ditt uppdrag genomförs med utgångspunkt i företagets övergripande strategier och det kommer krävas att du har ett bra helikopterseende/perspektiv och att du tar för dig.
* Vi erbjuder en omväxlande och kreativ miljö där du får möjligheten att visa din kompetens, ansvarsförmåga och drivkraft.

Din profil
Vi önskar att du har utbildning inom textildesign eller mode och mycket driv och energi. Vi ser gärna att du har goda kunskaper i mönsterkonstruktion och förstår helheten inom sömnadsproduktion. Det är en fördel om du behärskar Adobes program / digitala design- och mönsterhjälpmedel. Du är organiserad och gillar att ha många bollar i luften och har bra kunskaper i engelska i tal och skrift. Du är förhoppningsvis lösningsorienterad och gillar att ta ansvar. Om du behärskar det svenska språket på ett "journalistiskt" sätt är det ett stort plus.

Ansökan
Skicka din ansökan redan idag med CV, personligt brev (och om du vill portfolio på t ex design eller liknande som du gjort).
Skicka din ansökan till info@DahlinByEberstal.se och skriv PRAKTIKANT i ämnesfältet.

Övriga fakta
Minst 3 månaders praktik deltid / heltid, beroende på dina förutsättningar. Tillträde enligt överrrenskommelse. Du får gärna vara i slutet av dina studier eller färdigexaminerad då det finns chans till anställning efter avslutad praktik.
Region: Tjänsten utgår från Stockholm, Kungsholmen.


Hestra 1919 HEAB AB tillverkar skjortor, pikéer, tröjor och skor med detaljrikedom och i hög kvalitet under egna varumärken, tex Dahlin By Eberstål. Idag finns ca 200 återförsäljare som saluför våra produkter både i Sverige och Skandinavien samt en e-handel. Vi firar 102 år som skjorttillverkare i år!