MATCHA KLÄDER OCH LÄDER

Det finns en risk att en outfit kan kännas “övermatchad”. Det innebär att man matchar färgerna alldeles för mycket, exempelvis att man använder exakt samma färg på slips och näsduk. Intrycket kan då lätt kännas för stelt. Något som däremot alltid fungerar att matcha är accessoarer i skinn. Skor, skärp och väska i brunt skinn kan du matcha utan att det känns för överdrivet. Det bästa är att det inte heller behöver vara samma bruna nyans. Ett säkert kort är att matcha det bruna med blått. En kombination som alltid går hem.

FÄRGMATCHNING TON-I-TON
Ett klassiskt sätt för att få till en snygg färgmatchning är att gå ton-i-ton. Då använder man sig av liknande färger. Det kan exempelvis vara ljusblått och mörkblått eller blått och svart. Något som är väldigt snyggt är att använda ett mönstrat plagg i en viss färg och matcha med ett enfärgat plagg i samma men mörkare färg. Det är dessutom alltid stilfullt att hålla sig till en monokrom färgmatchning. Något som innebär att du håller dig till en färg men olika nyanser.

FÄRG SOM SÄTTER PRICKEN ÖVER I:ET
För dig som gillar att sticka ut så passar det fint med en “färgklick” i outfiten. Ett par skor i en stark färg sätter ofta pricken över i:et. En look med enfärgad skjorta, kavaj och ett par jeans får ett lyft av ett par utstickande skor. Något annat som är snyggt är att använda ett mönstrat plagg och plocka ut en av färgerna i mönstret för att använda till en annan detalj i outfiten. Exempelvis en mönstrad skjorta som innehåller rött ihop med ett par röda loafers. Det ger en fin helhet utan att se för genomtänkt ut.