Att få till en bra färgmatchning på sin outfit kan vara lite klurigt — men långt ifrån en omöjlighet! Nedan så tipsar vi om hur du ska tänka när det kommer till färger för att få till en mer intressant och enhetlig look.

 

styling Matcha kläder

Modellen bär vår jacquardvävda bomullskjorta, BILJONÄR SKJORTA, i beige-vita nyanser tillsammans med våra beige mocka-sneakers LAGOS i färgmatchad nyans.

 

 

 

1.

FÄRGMATCHA DINA ACCESSOARERSå färgmatchar du dina kläder

 

Ett klassiskt misstag när det kommer till färgmatchning av kläder är så kallad ”övermatchning”, vilket betyder att plaggens färger matchar alltför väl. Det kan exempelvis handla om att slipsen och näsduken har exakt samma kulör, eller att din tröja och strumpor harmoniserar alltför väl med varandra.

 

Denna typ av övermatchning bör alltså undvikas, då den ger ett alltför planerat och stelt intryck. För att få till en snyggt färgmatchad look som inte ser alltför genomtänkt ut, så kan du i stället kombinera olika accessoarer i skinn.

 

Att färgmatcha ett par snygga läderskor med ditt favoritskärp eller väska i samma nyans, ger dig den där önskvärda, diskreta färgmatchningen som tar din outfit till nästa nivå!

 

 styla med läder skjorta

Modellen bär en vit bomullsskjorta i 2-ply yarn tillsammans med vår bruna weekendbag och
kostymskor i färgmatchad nyans.

 

 

styla blå skjorta  blå skor matcha

Modellen bär en blå skjorta i 2-ply yarn med mörkblå knappar tillsammans med vår blå överskjorta / overshirt och
läder-sneakers i blå färgmatchad nyans.

 

 

Färgmatchning - tips för att färgmatcha dina kläder

Bomullsskjortan Straw le Havre i en klädsam kombination med ett par byxor i svart.

 

 

 

 

2.

FÄRGMATCHA TON-I-TON
Färgmatchning - våra bästa tips för att färgmatcha dina kläder

 

Ett klassiskt sätt för att få till en snygg färgmatchning är att gå ton-i-ton. Då använder man sig av liknande färger. Det kan exempelvis vara ljusblått och mörkblått eller blått och svart. Något som är väldigt snyggt är att använda ett mönstrat plagg i en viss färg och matcha med ett enfärgat plagg i samma men mörkare färg. Det är dessutom alltid stilfullt att hålla sig till en monokrom färgmatchning. Något som innebär att du håller dig till en färg men olika nyanser. 

 

Styling mode män

Modellen bär skjorta REY, i blått som har kopparfärgade läderdetaljer och häftiga metall knappar som matchar ton-i-ton tillsammans med hypertrendiga läder sneakers med alligator prägling.

 

 

Färgmatchning - våra bästa tips för att färgmatcha dina kläder

 York mockaskor i statementkulör färgmatchas snyggt till en mönstrad skjorta med gula inslag.

 

 

 

3.

SATSA PÅ STATEMENTFÄRGERFärgmatchning - tips för att färgmatcha dina kläder

 

För dig som gillar att sticka ut så passar det fint med en “färgklick” i outfiten. Ett par skor i en stark färg sätter ofta pricken över i:et. En look bestående av en skjorta och ett par jeans får ett lyft med hjälp av skor i statementkulör.

 

Något annat som är snyggt är att använda ett mönstrat plagg och plocka ut en av färgerna i mönstret för att använda till en annan detalj i outfiten. Exempelvis en mönstrad skjorta som innehåller gult ihop med ett gula mockaskor. Det ger en fin helhet utan att se alltför genomtänkt ut.

 

 

Matcha skjorta med skor hur

Modellen bär vår bomullsskjorta Sapporo, i blått och brunt rutmönster som matchar ton-i-ton tillsammans med våra bruna mockaboots Evora.

 

 

 

Våga visa färg!

 

Använd dig av dessa tre grundläggande tankesätt, till exempel redan nästa gång du står i garderoben och tvekar. Testa dig fram genom att prova hemma framför spegeln. 

Skorna är en viktig detalj som inte bör negligeras; ha dem redo redan när du provar byxor och skjortor så att din outfit blir enhetlig.

Fråga din partner eller närstående om du är osäker på vilka kombinationer som funkar bäst. Men låt din personlighet och dina egna val sätta standarden!

Lycka till!