Ett bra knep för att få en intressant outfit är att använda sig av kontraster. Detta innebär att du har plagg eller accessoarer som är varandras motsats. Motsatser ger en fin balans och väcker intresse. Nedan anger vi några exempel på hur det kan se ut.

MÖNSTRAD SKJORTA + PORTFÖLJ

En mönstrad och mer lekfull skjorta kompletteras fint med en klassisk portfölj. Skjortan lättar upp det stela i portföljen och skapar en härlig kontrast. Om du är ute efter en avslappnad businesslook kan du komplettera med mörkblåa jeans och ett par klassiska skor.

 

FIN SKJORTA + STICKAD TRÖJA

En blommig skjorta ger en mjukhet åt en stickad tröja. Det ger en perfekt kontrast när skjortans krage sticker fram under tröjan. Tillsätt gärna ljusblåa jeans och ett par stilfulla sneakers.

KLASSISK SKJORTA + SLITNA JEANS

En klassisk skjorta gör sig väldigt fin ihop med ett par slitna jeans. Det strikta i skjortan kompletteras bra med det tuffa i byxorna. Matcha gärna det hela med ett par mockaskor och en sportigare väska.

Kontraster går att skapa på många olika sätt. Du kan förutom det som nämnts ovan använda dig av andra typer av plagg, skor, smycken och klockor för att få till rätt balans. Det enklaste är försöka tänka motsats till det plagg man har på sig, känns det strikt, enkelt, mjukt, tufft eller grovt? Fundera ut vad motsatsen till det är och komplettera med ett passande plagg eller accessoar.