Det finns 5 klädkoder som man vanligtvis pratar om, läs gärna mer om dem och hur de bör tolkas i ett av våra tidigare blogginlägg. 

Den vanligaste klädkoden som vi ofta kan se på inbjudningar är “Kavaj”. För män innebär detta en hel kostym men i övrigt är det ganska fritt, beroende på typ av tillställning.

SKJORTOR TILL KLÄDKOD: KAVAJ
När det gäller skjortor för denna klädkod så är det väldigt valfritt. Du kan själv välja färg, material och mönster. Om du är en person som vanligtvis inte är förtjust i när det är för strikt så satsa här på lite mer mönstrade skjortor med färg. Nedan hittar du några tips:

SKOR TILL KLÄDKOD: KAVAJ
Skorna ger också möjlighet till större valfrihet när det kommer till “Kavaj” än flera av de övriga klädkoderna. Dock är skinnskor att föredra men färgen är valfri. Här är några förslag:

“Udda kavaj” är inte lika vanligt att använda vid inbjudningar men den klädkoden är ännu mer öppen för fri tolkning än “Kavaj”. Här kan du ta ut svängarna ännu mer och verkligen få till en personlig stil. Du behöver inte ha en hel kostym utan kan ha byxor i annat material och/eller färg än kavajen. Testa dig gärna fram med accessoarer och klockor för att få till det mer personliga.

SKJORTOR TILL KLÄDKOD: UDDA KAVAJ
Precis som “Kavaj” så är det valfritt med skjortor när det gäller denna klädkod. De som vi tipsade om här ovan fungerar därför alldeles utmärkt men här är några fler tips:

SKOR TILL KLÄDKOD: UDDA KAVAJ
När det gäller skor för “Udda kavaj” så har man stora valmöjligheter. Helst bör materialet vara skinn eller mocka men ett par sneakers i buffelskinn skulle exempelvis passa utmärkt. Ett par mockaskor i en annan färg än svart eller brunt samt boots-modeller fungerar också bra.