Kanske har du sett Ola Rapaces vita frackskjorta i Stjärnorna på slottet? Den vita skjortan är en del av vår 100-års jubileumskollektion. År 2019 firade vi 100 år sedan Gerda och Algot Eberstål grundade vår skjortfabrik i Hestra, med en liten kollektion skjortor för alla djärva och modiga män som vill ha klassiska men edgy skjortor. Vi kallar kollektionen E, som i grundarnas namn "Eberstål"! I stilen ingår inte bara djärvhet utan även en nypa internationell savoir faire, en dos klassisk stil, tvåomgångar lyx och dessutom en överdos manlighet. 

OLA RAPACE SKJORTOR I STJÄRNORNA PÅ SLOTTET

Om du har följt med den nya säsongen av Stjärnorna på slottet på SVT med och Ola Rapace och hans stäjärnkollegor Ernst Billgren, Shima Niavarani, Kjell Wilhelmsen och Charlotte Perrelli har du kanske beundrat Ola Rapce vita skjortor. Den vita frackskjortan Ola bär i ett utav avsnitten är vår vita frackskjorta från 100 årsjubileumskollektionen.

 

OLA RAPACE VITA SKJORTOR 

Rapace skjortor

Ola Rapace vit skjorta med detaljer

Ola Rapace (från bl. a. James Bond) är frontfigur för vår, djärva kollektion med kläder för hösten 2019. Kollektion består av exklusiva skjortor och snygga kosmopolitiska plagg i maskulint, självsäker manér.

E står för för Eberstål, företagets grundare, men också E som i Exklusiv, Eufori, Energi och Elegant. Faktum är att E är en Eloge till grundarna Gerda och Algot Eberstål för deras djärvhet och pionjärsanda samt det livsverk som startades 1919.

 

 

Vit skjorta rapace

Ola Rapace i en skjorta ur kollektionen E för Eberståls 100 år jubileum. AW2019.

 

 

SKJORTOR MED INTERNATIONELL EDGE

Tyget

Skjortorna är tillverkade i högsta kvalitet i 100% dubbeltvinnad bomull av såväl varp som väft. Vissa detaljer på dessa Ola Rapace skjortor har till och med en trippeltvinnad väft. Tack vare en strykfri behandling är skjortan extremt lättstruken och behaglig att bära.

 

Tillskärningen

Designen är anpassad till den moderna mannen som vill ha en riktigt häftig skjorta som är hållbar och andas internationella vibbar, utan att för den delen behöva resa jorden runt för att hitta den. Stilen är klassiskt vågad med en riktigt lyxig finish. Kragen är en extrem cut away som dessutom lämpar sig perfekt när man låter skjortan var "en-eller-två-knappar-öppen", för en spännande avslappnad känsla.

 

Detaljerna

Skönheten sitter alltid i detaljerna. Därför har vi snygga infällningar på manschetten och snygga detaljer på kragen. Överlag används äkta pärlemor till alla skjortknappar. Förutom om man väljer en av våra special-skjortor där knappen är designad av den välrenommerade Hovjuveleraren W.A. Bolin. Läs mer nedan.

 

Knappar av äkta pärlemor, guld och platina

Bara de finaste knapparna är goda nog för vår jubileumsskjorta. Knapparna är av äkta pärlemor, från en ekologisk odling med skonsam och hållbar profil.

För skjortans guldknappar har vi samarbetat med den välrenommerade Hovjuveleraren W.A. Bolin, för att ge vissa skjortor en extra exklusiv smyckning. W. A. Bolin har designat och smitt guldknapparna till perfektion. Bara utvalda skjortor och modeller har en äkta guldknapp och dessa är numrerade. Förutom guld har vi även en serie numrerade platinaknappar för en skjortmodell.

 

Tråd

Tråden som skjortan är sydd med är en speciell tråd som fixeras vid strykning för att undvika att tyget dras vid sömmarna. Denna fixering lösgöres vid tvätt för att återigen fixeras vid nästa strykning.

 

Passform

Skjortornas passform är passad över torso och axlar, så kallad slim fit eller fashion cut, och passformen är mer avlappnad runt midjan för ett maskulint intryck.

 

Numrerade skjortor

Alla skjortor i de tre modellerna kommer att sys i numrerad upplaga.

 

skjortor med detaljer 

 

Bild 1 ovan: Skjortornas knappar är av av äkta pärlemor och i vissa fall äkta guld. Skjortan har en klassisk cut away krage med detaljer i kragen.

Bild 2 ovan mitten: Manschetterna på dessa skjortor har fina detaljer och infällningar.

Bild 3, längst till höger: Skjortan är lika snygg på din weekend-holiday som på kontoret. Stilfull, exklusiv och alltid snygg.

 

 

E ÄR EN HYLLNING TILL VÅRA 100 ÅR

Kollektionen E är en euforisk hyllning till våra grundare Gerda och Algot Eberstål som istället för att utvandra till Amerika startade skjortfabriken Hestra Industri AB år 1919. Det var misnt sagt djärvt och nytänkande. Dessa pionjärer vågade satsa all sin energi och kraft på att bygga upp ett imperium i Sverige. Textilindustrin blomstrade i Hestra och man hade hundratals anställda. År 1963 syddes mer än 80 000 skjortor av en och samma modell av de kompetenta sömmerskorna i fabriken i HESTRA.

Men inget företag utvecklas utan utmaningar och detsamma gäller Eberståls skjortfabrik. Teko-industrin genomgick ett stålbad i slutet på förra århundradet. Eberståls skjortfabrik kämpade sig igenom utmaningarna och kom ut ännu starkare.

Under årens lopp har skjortfabriken samarbetat med många kända designers och stjärnor som Lars Wallin, Marcus Schenkenberg och Gert Fylking m.fl., och både Hennes Majestät Drottning Sylvia och regeringsrepresentanter har synts i skjortor från Eberstål.

Vi firar 100 års jubileumet med stort E! Upptäck våra skjortor här >>

 

 

SNYGGA, VITA SKJORTOR

 

Hestra skjortor

Kollektionen E kännetecknas av fina detaljer, underbar kvalitet och exklusiv stil. Här med Ola Rapace.

 

 

HOVJUVELERARE W.A. BOLIN DESIGNAR SKJORTKNAPPAR AV GULD


I ett unik samarbete med W.A. Bolin tillverkas knappar av äkta guld och platina för hand. Guld- och platina knapparna är endast ämnade för vissa av skjortorna i kollektionen E. Den välrenommerade hovjuvelerare W.A. Bolin har tagit fram en fabulös konstruktion med rör för att tråden inte ska varken skadas eller skada knappens ädla material. Bolin har också tagit fram en design på att svetsa fast loggan E i guld, stående på knappens sida. Resultatet är magnifikt.

Ola Rapace vit skjorta med några knappar öppna och en knapp i äkta platina. Knappar av äkta guld finns som tillval.

 

Knappar av guld

Knapp i äkta platina för en av skjortmodellerna i kollektionen. Kollektionen E släpps under hösten 2019.