När säsongerna ändras kan även garderoben behöva sorteras om. Denna gång är det varmare grader som gör entré och vi är glada att hänga det ljusa och fräscha lättillgängligt, längst fram i garderoben. Vi plockar fram lättare kavajer, kortärmade pikéer och härliga skjortor. 

Ibland kan det dock vara knepigt hur man ska kombinera vårplaggen och hur man ska lyckas hitta stilen. Därför har vi tagit fram fyra tips på olika stilar för olika tillfällen.

Vilken blir din favorit?

 


1.

Stilfullt & Elegant

 

Är stilfullt och elegant din melodi?

Satsa på klassiska skjortor med en modern touch gärna i jaquardväv för en lyxigare känsla. Två favoriter är Chile Vertikal Jaquard Skjorta med bankirkrage och Bridgerton med hög krage.

Komplettera din look med en diskret kavaj och snävare kostymbyxor i mörkare nyans. Se bilder en bit ner i artikeln.

För att säkra stilen fullt ut, glöm inte att addera ett par eleganta låg skor i skinn, upptäck Hazelton i cognac färgat buffelskinn.

 

Jaquardvävd skjorta

Blå jaquardvävd skjorta med bankirkrage

 

Skjorta med hög krage

 En skjorta med hög krage tillför medvetenhet och elegans.

 

Munkskor cognac

Upptäck eleganta munkskor i skinn här och Intertwined jaquardvävd skjorta i mörkblått här.

 

 

2.

Casual & Avslappnat

Om du föredrar en mer avslappnad stil i vår så bör du kolla in vår nya kavaj Ravello, en ledig linnekavaj i dobbyväv som ger en melerad känsla. Matcha kavajen med en micromönstrad skjorta eller en lättare linneskjorta.

Känns en skjorta fortfarande inte tillräckligt casual? Byt ut skjortan mot en mjuk tröja i merinoull eller en stickad piké.

Toppa din stil med jeans eller ett par rakare kostymbyxor. När det kommer till skor och accessoarer är skinn sneakers alltid en bra väg att gå.

 

Linneblazer

En lättare kavaj i linneblandning skapar en avslappnad och snygg look.

 

Lädersneakers

Upptäck mörkblå lädersneakers här och mircomönstrad skjorta i röda toner här.

 

Linneskjorta

 En linneskjorta för en ledig känsla.

 

 

Plagg i extra fine merinoull har en given plats i garderoben på grund av sin höga komfort och snygga snitt. Just nu är det trendigt att bära tröjan direkt på huden utan en skjorta inunder vare sig ärmen är kort eller lång. På så sätt syns och förstärks dina muskler och kraftfulla axelparti, vilket är ett härlig inslag i den snabbt föränderliga manliga modebilden. 

 

Tröjor merinoull

Upptäck King Polo Kortärmad Marinblå Piké och Jura Långärmad Tröja i ljusblå färgskala.

 

 

3.

Färgglatt

Redo för att möta våren i färg?

Inspireras och klä dig efter naturens färger och blomster. Vårens skjortnyhet Klöver i ljusgröna kulörer är skjortan för dig som vill addera färg i vardagen. Kombinera gärna färg och mönster. Den kortärmade skjortan Amazon eller färgstarka skjortan med cut away krage är perfekta exemple på både färg och mönster i en och samma skjortdesign.

När det kommer till underdelar kan du antigen köra på klassiska jeans och kostymbyxor till exempel.

Glöm inte att addera färg på skorna. Dagens mode medger att man bär skor i en helt annan nyans än vad du har på resten av kroppen. Det mest diskreta är bruna skor till en i övrigt mörkblå eller svart outfit, eventuellt bara matchat med ett brunt bälte. Men som sagt även blå skor, tex Havanna, är manligt och snyggt utan att du bär denna färg på något annat plagg samtidigt. Upptäck Havanna i en djupblå nyans i nubuckskinn lite längre ner på bilderna. 

Den enda reservationen är att du ser till att det inte blir för spretigt med färgerna. Om du har blå skor är det bra att resten av kläderna är i neutrala nyanser, tex beige, svart och grått. Vi råder dig inte att bland många färgglada färger på olika klädesplagg som tex grönt på skjortan, röda byxor, matchat med tex blå skor. Då blir det cirkusvarning. 

 

Grön skjorta

En grön mönstrad skjorta i ekologisk bomull är vårens nya klassiker.

 

 

Blommig skjorta

Att blommiga skjortor tillhör våren och sommaren är en självklarhet. Upptäck färgstarka skjortan Power här.

 

 

Kortärmad mönstrad skjorta

Ett par blå skor i nubuckskinn piggar upp tillvaron, addera en kortärmad mönstrad skjorta för en komplett look.

 

 

4.

Jordnära & Monokromt

Om du tvärtemot ovan inte uppskattar en färgglad stil är en monokrom look något för dig. En monokrom look gör sig allra bäst i jordnära färger men är långt ifrån tråkigt.

Genom att blanda olika nyanser och material skapar du ett både balanserat och intressant uttryck.

Satsa till exempel på en beige linnekavaj tillsammans med en mörkt blå eller sandfärgad stickad piké eller brun skjorta med härligt lyster. Matcha med byxor i en dov, mörk nyans som tex mörkblå, grå eller svarta byxor. Jeans fungera också bra stilmässigt.

Plocka gärna hem din jordnära färg i accessoarer eller skor exempelvis Sneakers i beigemocka.

Mockasneakers

Höga sneakers i en exklusiv beige mocka.

 

 

Mörkbrun herrskjorta

Upptäck jordnära toner hos Kortärmad Polo Piké Beige och lystergivande Orion Mörkbun Skjorta.

 

 

Beige linnekavaj

Ravello Beige Kavaj i linneblandning.

 

 

Lycka till!