Lite längre ner i texten hittar du några konkreta förslag på hur du kan använda en tröja - helst designad och tillverkad för Dahlin - för att göra dig snygg, snyggare och kanske snyggast på kontoret.

Fotbollströjan på 1920-talet
Tröjor har funnits länge; åtminstone sedan innan andra världskriget.

Den första tröjan designades i USA under 1920-talet sägs det. Klädtillverkar-sonen Benjamin Russell tröttnade på fotbolls-outfiten som han tvingades bära under matcher med sitt fotbollslag i staten Alabama. Fotbollskläder i USA på den tiden var en heltäckande overall tillverkad av ull. Av naturliga skäl var den både obekväm och kliade.

Benjamin Russells pappa ägde ett klädtillverkningsföretag och tillsammans kom de fram till ett bättre alternativ än fotbollsoverall; en tröja i bomull. Vid den tidpunkten gjorde Russell Manufacturing Company kläder till kvinnor och barn men tröjan blev en framgång och klädtillverkningen utvecklades.

VÅRENS TREND-FÄRGER PÅ TRÖJOR

KLASSISKA och EXKLUSIVA TRÖJOR i NIO FÄRGER

Att matcha tröjan för en smart look
En snygg tröja är ett vintermåste! Även om syftet är att softa eller värma så uppkommer frågan: Hur ska jag matcha tröjan så jag inte ser ut som en gubbe, en nörd eller en soffliggare?

Tröjor är långt mer lekfulla modedetaljer än vad man kan tro. Här tipsar vi om några sätt att styla din outfit så att tröjan blir pricken över i:et och som andas diskret maskulin estetik.

 

En tröja över en skjorta är stilfullt. Kragen syns en aning invid tröjkanten. Har skjortkragen detaljer som gör att din personliga smak och stil blottas? Det är bra!

Några exempel på detaljer i kragen som gör dig intressant är en färg som sticker ut; ett mönster; eller brodyr? Detaljer och mönster i kragen kan förhöja nyfikenheten hos dina medmänniskor och gör att du syns.

Vare sig din tröja är V-ringad eller med rund hals kan du ha en slips (till skjortan) inunder tröjan. Använd slipsen för att komplettera tröjans mönster eller färg på något sätt; antingen det dominerande mönstret eller en mindre detalj.

Under inga omständigheter ska du dock använda en V-ringad tröja utan ett plagg inunder. Det sänker din stil.

En annan miss som du ska undvika är att låta kragen "komma ut" och ligga utanpå tröjan. Gör inte det! Låt tröjan hålla skjortans krage i schack som på bilden här nedan.

Tröjan med kostym och skinnjacka
Har du testat att bära en tröja under din kostym, utöver skjorta och eventuellt slips? Detta är garanterat värmande men främst ger det ett kraftfullt och kunnigt intryck att matcha tröja med kostym. En stil som garanterat får uppmärksammande blickar.

Tänk brunt och grått färgval på tröjan för att kontrastera en marin kostym till exempel.

Likaså kan du bära en tröja under din läderjacka. Jackan i skinn är inte längre bara för motorcykelknuttar utan har de senaste åren blivit ett mer accepterat klädval i finare kretsar. Läderjackan som plagg andas mer vardagliga vibbar till din omgivning än kavaj. Men med en exklusiv tröja inunder jackan anammar du den välklädda stilen på ett positivt och säkert sätt.

Är du typen som njuter av att slänga på dig jeansjackan då och då? Likaså här kan du använda tröjan för att sätta stilen ett snäpp säkrare. Bär den inunder din jeansjacka för en tidlös men avslappnad känsla.

Fast matcha inte jeansjackan med ett par blå jeans. Under inga omständigheter bör du ha två jeansplagg samtidigt. Det är inte trendigt.

 

Tröjan runt nacken
Från kontoret, till baren, vidare till de trendigaste klubbarna i stans vimmel; att låta tröjan hänga över axlarna blir aldrig omodernt.

En tröja ledigt knuten över axlarna kan ge dig en sofistikerad look oberoende av vad du har inunder.

Materialval för medvetna män
En klok och kunnig man skulle aldrig köpa en tröja av syntetiska material. Syntetiska material är producerade på konstgjord väg via kemiska reaktioner, till skillnad från naturmaterial som kommer från naturen.

Du borde sträva efter att köpa klädesplagg tillverkade av bomull eller meriono-ull. Kashmir är också ett lyxigt material, men det är få förunnat på grund av tillgång och pris.

Fördelen med dessa naturliga tyger och material är att naturfibrer är överlägsna vad gäller texturen, alltså strukturen, vilket gör ytan len på din hud och den kliar inte. Finishen är exklusiv.

Naturliga fibrer "andas" vilket gör att du svettas mindre i dem och du kan tvätta dem mer sällan. När det blir kallt utomhus så värmer plagg med merinoull dig, och om det är varmt ute så blir du avsvalkad. Om tröjan av någon anledning ändå skulle dra åt sig en doft så är fördelen att dess naturliga fibrer har en nästintill antibakteriell egenskap som gör att plagget om det vädras en stund snabbt rensas från dålig lukt.

Tröjorna och textilierna i naturliga fibrer behåller också en naturlig form över tiden. Låt därför tröjor i polyester och viskos förbli hängande i klädbutiken trots deras lägre pris.

Några tips på vägen...

Är du inte en tröjfantast ännu? Behöver du stiltips, för att lyckas göra ett smart inköp? Vi har tre goda råd som kan hjälpa dig hitta en bra tröja som håller stilen, formen och färgen.

1 Experimentera med olika mönster och strukturer. En detalj som sticker ut kan göra en annars obetydlig outfit intressant och lockande. Ett paisleymönster på tröjan är elegant. En tröja med linksrutor kan ge dig stil med extra pondus och livfullhet.

2 Håll dig till de vanliga traditionella färgerna; blått, grått, brunt, svart.

3 När du väljer tröja bör du investera i naturliga material som äkta merinoull och kashmir. Dessa tröjor kostar lite mer men ger dig mer stil, längre hållbarhet och bättre funktion; med andra ord blir det bättre "avkastning" på investerat kapital.

Att investera i en tröja i ett snyggt mönster och ett naturligt material är alltid rätt eftersom tröjan som plagg är oerhört mångsidig som vi visat ovan.

Låt våra designade Dahlintröjor bli din räddning för att slippa ännu en kylig dag på kontoret och samtidigt den detalj som skiljer ut dig från andra män. Med en tröja från Dahlin kan du befästa din stilfulla smak och klädval.