TVÄTTRÅD FÖR SKJORTOR

Tvättråden är alltid angivna i sidan på skjortan och bör följas noga - vill man ta hand om sitt plagg och ge det de bästa förutsättningarna så är det viktigt att dessa följs. En annan viktig aspekt är att färgsortera plaggen innan tvätt. Då har du gjort en väl investering i skjortans livslängd.

Innan du tvättar skjortan ska du knäppa upp samtliga knappar, för att undvika onödigt slitage.
Förarbeta eventuella fläckar - gnugga inte - utan stryk lite medel på fläckarna och låt verka innan du lägger den i maskinen. Affärerna har många bra produkter gällande fläckborttagning, fråga någon i butiken om vad de rekommenderar.

Har din skjorta blivit liggande i tvättkorgen en längre tid finns risken att fläckar som uppstått vid användning blir svårare att få bort, undvik helst detta och tvätta din skjorta direkt om du anser att den är smutsig.

Vit herrskjorta

 

TVÄTTRÅD FÖR SKJORTOR - UPPHÄNGNING

När tvättprogrammet är klart bör du hänga upp skjortan snarast på en uppblåsbar galge, galgen bidrar med luft och volym i skjortan samtidigt som du undviker fula märken vid axlarna.

Var noggrann med upphängningen, detta underlättar vid efterarbetet och kommer hålla din skjorta finare och få den att torka snabbare - sträck i alla sömmar samt ärmar, se även till att skjortan hänger “snyggt” över galgen.

Har du möjlighet kan du med fördel hänga din skjorta utomhus, plagget får då en fräsch och frisk doft samtidigt som vinden också bidrar till att minska rynkor och veck.

Upphängda skjortor

 

TVÄTTRÅD FÖR SKJORTOR - STRYKNING

När du stryker skjortan så ber vi dig även här se tvättrådet vilken temperatur som rekommenderas.

Stryk alltid skjortan med ett ångstrykjärn, det blir en enklare och smidigare strykning. Ångan slätar ut tyget på ett skonsamt vis och du behöver inte stryka länge för att få det resultat du önskar.

Vit skjorta

 

Nu kan du njuta av en hel och ren skjorta tills det är dags för nästa tvätt. En skjorta av högsta kvalitet håller för tvätt om och om igen.

Vill du ta del av fler skötselråd? Läs våra tips om hur du tar hand om dina skor på bästa vis.